9 – 18 septembrie: Zilele Muzeului TaranuluiReper al sarbatorilor mari in lumea taraneasca (fara cruce tot omul e pierdut), Inaltarea Sfintei Cruci recupereaza fragmentar spatiul sacru si ne aduce aminte de puterea crucii.

 

De Ziua Crucii (14 septembrie), dar si inainte, si dupa, din 9 pana pe 18 septembrie, la Muzeul National al Taranului Roman, va asteptam la Zilele Muzeului Taranului cu expozitii, Targul iconarilor si al mesterilor cruceri, ateliere, oale, vase si ulcele, muzici vechi si muzici noi.

Mesteri iconari si cruceri ne vor petrece in zilele de 9, 10 si 11 septembrie, de la zece dimineata pana la sase seara in curtea Muzeului. Vom privi si targui icoane, izvoade, pristolnice, pecetare, miniaturi, ingeri tesuti, troite si cruci, dar, mai ales, le vom asculta povestile despre mestesugul si atelierele lor.

 

Anul acesta, redeschidem seria Portrete / ateliere, inceputa de MTR în 2003. Corina Petculescu, iconar, si Paul Balaci, crucer din satul Salcia, vor pune in discutie prin atelierele lor mobile, istoria unor mestesuguri reconstituite si recontextualizate, ce tin de o buna raportare la spatiul sacru.

 

Din 14 septembrie pana pe 21 octombrie, la Sala Foaier, va invitam la expozitia Oale si ulcele.

 

Din 17 septembrie pana pe 5 februarie 2012, la Sala Oaspeti va asteptam cu sunet si rasunet la expozitia Pe aripile timpului, realizata in colaborare cu Muzeul de Etnografie din Geneva si cu Ambasada Confederatiei Elvetiene in Romania.

Duminica, 18 septembrie, la sfarsitul evenimentului Zilele Muzeului Taranului, vom iesi la iarba verde, la Heresti de Giurgiu, la Casa de Piatra Udriste si Cazan Nasturel Herescu.

 

 

Sursa:

www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/zilele-muzeului-taranului-2011-ro.html

 Cautare