Directorul Asociatia intreprinzatorilor mici si mijlocii din judetul Covasna (ASIMCOV), Vajda Lajos, a declarat ca „Festivalul cartofului” va reuni 20 de echipe, dintre care opt din Ungaria, care se vor intrece in prepararea celor mai gustoase bucate din cartofi.
Data: 27.08.2011
Locul: Targu Secuiesc
Program:
-
10,00 - 11,00 pregatiri
-
11,00 - 13,00 concurs
-
11,00 - 15,00 jurizare
-
15,00 - 17,00 premiere
Organizatorii asigura: cort, o masa, banca, lemn de foc
Echipele aduc: ceaun, ingrediente (obligatoriu cartofi), condimente, decor pentru masa
Numar membrii echipă: 3-4 persoane
Concurs:
-
Meniu pentru membrii juriului, 4-8 invitati, prieteni
-
Felul principal - se pregateste in cadrul concursului. Pentru decor si degustare - produse traditionale, paine de casa, desert dupa reteta traditionala, etc.
Fazele concursului: pregatiri, decorarea mesei, prepararea felului principal, servirea preparatelor
Se jurizeaza:
-
echipa (costum, organizare, buna dispozitie)
-
faza de pregatire a ingredientelor pentru preparate
-
faza de preparare a mancarurilor
-
gustul si aspectul preparatelor
-
pregatirea mesei (amenajare, decor, produse traditionale, originalitate)
-
prezentarea meniului si modul de servire
Fara taxa de participare! Pentru cate o sticla de vin alb si rosu va multumim.
Obligatoriu produse traditionale.
Sursa: www.gazetadeagricultura.info