Gasca cu gat rosu le aduce bani europeni fermierilor

Fermierii cu stiu foarte bine despre ce este vorba cand aplica „Pachetul 7” la APIA. Gasca cu gat rosu le aduce bani europeni.

Pentru a incasa banii trebuie sa lasi o sola de porumb cu cocenii in picioare, acolo unde is face loc gasca. Acest „pachet” suplimentar a fost introdus în sprijinul fermierilor din acest an agricol si se refera la „terenuri arabile importante ca zone de hranire pentru gasca cu gat rosu”. Prin urmare se asigura plati compensatorii pentru fermieri din zone unde traieste gasca cu gat rosu, suplimentul la subventia pe suprafata este cu 20 de euro pe hectar mai mare.

Asta-i tot spilu povestii cu unele sole de porumb lasate cu cocenii in picioare. Se vad din soseaua Tulcea-Agighiol, in apropierea satului.

Nenea ciobanii cu oi multe, habar n-au, ii fac pe fermieri puturosi pentru că, vezi Doamne, nu elibereaza terenul de resturi, si baga oile in solele neculese, peste gasca cu gat rosu.

Dar avertizati, o data-de doua ori, nici nu vor sa inteleaga rostul cocenilor in picioare. Asa s-a ajuns la procese gen fermieri cu gasca & ciobani cu oile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cautare