Cultura ecologica a trandafirului pentru ulei
Uleiul se produce in culturi ecologice de trandafir din soiul Rosa Damascena.
Uleiul se produce in culturi ecologice de trandafir din soiul Rosa Damascena.
Pentru cresterea porcului in sistem ecologic, organismele Uniunii Europene au elaborat un "Caiet de sarcini" ale carui prevederi, pe scurt, sunt urmatoarele:
Cultura ecologica a murului (Rubus sp).
Cea mai rentabila afacere cu care romanii pot penetra piata europeana, este cultivarea legumelor ecologice.
Organisme de control aprobate pe teritoriul Romaniei.
Legumicultorii din comuna Izbiceni organizeaza anual, datorita traditiei, un festival al rosiilor.
Morcovul (Daucus Carota Sativus) este cunoscut de peste 3000-4000 de ani, de catre greci si romani, iar apoi sa raspandit in nordul Africii si in celelate tari din Europa.
Studiile au aratat ca laptele ecologic contine mai multi nutrienti si vitamine fata de cel non-organic.
Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice. Produsele alimentare certificate ecologic nu trebuie sa contina urme de substante chimice, pesticide, antibiotice, hormoni, metale grele.
Pukka Food este un mic magazin de produse alimentare ecologice si traditionale din Bucuresti.
Organismul de inspectie si certificare acreditat de catre MADR (Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale) desfasoara inspectii si elibereaza certificate pentru producatorii agricoli ecologici.
Romania are un potential apicol de 3 ori mai mare decat este el la ora actuala.
La nivelul Uniunii Europene sunt recunoscute produse cu denumire de origine protejata (DOP); produse cu indicatie geografica protejata (IGP); specialitatile traditionale garantate (STG).
Catina (Hippophae rhamnoides) este un miracol al naturii.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev