10 producatori ganezi vor fi la Biofach 2014

Asociatia Economica Ghana - Germania (GGEA) a organizat participarea unei delegatii de afaceri la Biofach 2014.

10 firme si producatori individuali organici din Ghana sunt asteptati la targul de la Nuremberg ce va avea loc in perioada 12-15 februarie 2014.

Agricultorii din Ghana ar trebui sa profite de faptul ca cel mai mare partener comercial al lor este Uniunea Europeana, care prefera alimentele ecologice si nu produsele alimentare modificate genetic. Ghana ar trebui, prin urmare, sa cultive culturi organice, mai ales ca sunt conditiile climatice potrivite si forta de munca disponibila in aceasta tara.

In prezent, exista o dezbatere cu privire la posibilitatea ca se se adopte culturile OMG in Ghana. Autoritatea de Promovare a Exportului din Ghana a avertizat despre consecintele negative asupra exporturilor a produselor agricole cultivate pe plan local.

Comertul intre Ghana si UE reprezinta un excedent de aproximativ 2,2 miliarde de euro, datorita exporturilor de banane organice, ananas si alte fructe tropicale cultivate organic, precum si exportul de boabe de cacao cultivate in mod traditional. Expertii cred ca 2014 arata promitator pentru fermierii ghanezi care iau masuri pentru a deveni fermierii bio.

 


Cautare