Bautura traditional poloneza din miere - „Czworniak”
Denumirea „czworniak” se refera in mod direct la compozitia si modul de obtinere a bauturii „czworniak” STG, Polonia, si anume o parte miere la trei parti apa.
Denumirea „czworniak” se refera in mod direct la compozitia si modul de obtinere a bauturii „czworniak” STG, Polonia, si anume o parte miere la trei parti apa.
„Slovensky ostiepok” IGP, Slovacia, este o branza semi-grasa cu consistenta semi-tare.
Pentru cresterea porcului in sistem ecologic, organismele Uniunii Europene au elaborat un "Caiet de sarcini" ale carui prevederi, pe scurt, sunt urmatoarele:
Descrierea produsului traditional "Hreanul de Stiria" (IGP) din Austria.
Denumirea de origine controlata “MINIS” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.
„Pizza Napoletana” STG, Italia, este un produs copt in cuptor de forma rotunda.
Produsul traditional Carne de Bisaro Transmontano, DOP, Spania, este obtinut prin abatorizarea purceilor sau din transarea carcaselor de porc din rasa Bisaro.
Descrierea produsului „HUITRES MARENNES OLERON” (IGP), din Republica Franta.
Cultura ecologica a murului (Rubus sp).
Fuzarioza tulpinilor si arsura spicelor – Fusarium roseum var. graminearum, culmorum sau avenaceum este cunoscuta si sub numele de „inrosirea spicelor”.
Descrierea produsului "Gurken von der Insel Reichenau" (IGP) din tara Germania
Descrierea produsului „RADICCHIO DI VERONA” (IGP) din Republica Italia
Mulcirea, plasticultura, ciupitul, carnitul, copilitul, politul, polinizarea suplimentara.
HOTARARE nr. 828 din 25 iulie 2007 privind Infiintarea Sistemului de protectie a indicatiilor geografice si denumirilor de origine ale produselor agricole si produselor alimentare
Descrierea produsului romanesc MAGIUN NATURAL DE PRUNE TOPOLOVENI (IGP).
Pesta Porcina Clasica este o boala virala, extrem de contagioasa, care afecteaza deopotriva porcii domestici si cei salbatici, fiind raspandita la nivel global.
Denumirea de origine controlata “BANAT” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire, cu conditia respectarii tuturor prevederilor legale.
Organisme de control aprobate pe teritoriul Romaniei.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev