Credinte si obiceiuri culinare de Craciun in Banat
In satul Chisoda, Timis sunt obiceiuri de Craciun de un specific aparte.
In satul Chisoda, Timis sunt obiceiuri de Craciun de un specific aparte.
Perioada sarbatorilor de iarna este cea mai frumoasa din an. Acum, este timpul colindelor, o perioada plina de spectacol si de mister.
„Kiełbasa piaszczanska” este un carnat din carne de porc tocata in bucati mari care este conservată prin semiuscare utilizand o marinada de decoct din plante aromatice si sare gema.
Scormonitul în foc este un obicei specific Olteniei, care se practica in Ajunul Craciunului.
Placerea cea mai mare la o masa de sarbatori o ofera friptura de gasca.
Craciunul din Salzburg ofera vizitatorilor o atmosfera magica.
Sikkim, un mic stat din Himalaya, situat intre Nepal si Bhutan, a fost declarat "stat organic" in 2016.
Uraturile si colindele creaza o atmosfera optimista, prin formulare de dorinti si sperante, uneori fabuloase.
Traditia gastronomica din regiunea Mugello, Italia dateaza de la inceputul Evului Mediu si se bazeaza pe ingredientele bucatariei sarace a taranilor, ceea ce necesita alimente proaspete si sezoniere.
O reteta din bucataria franceza care merita incercata este ''Truite aux amandes'':
12.12.2017. Capela King's College Cambridge este una dintre cele mai cunoscute biserici din lume pentruca de aici se difuzeaza in fiecare an Festivalul de Craciun a celor Noua Lectii si Colinde.
Bucataria sanatoasa va propune o reteta de drob cu nuci:
Sfantul Ignatie Teoforul („purtătorul de Dumnezeu”) a fost unul dintre ucenicii Sfantului Apostol si Evanghelist Ioan si este praznuit de catre Biserica Ortodoxa la 20 decembrie.
Ziua de 13 Decembrie este una dintre cele mai indragite date in cultura Scandinava, cand suedezii o sarbatoresc cu multa bucurie si entuziasm pe Sfanta Lucia.
„La Nea Marin”, restaurant cu specific traditional romanesc din zona Vitan Mall Bucuresti vom gasi ciolanul aburit de porc la gratar.
Denumirea „Cantucci Toscani” ÍGP Italia, este numele produsului din categoria dulciurilor obtinut prin prepararea unui aluat pe baza de faina, migdale dulci naturale integrale, zahar, oua, unt si miere, copt in cuptor.
Versurile si melodia colindului Bucura-te Nicolae Sfinte.
De Craciun, o masa speciala este servita in numeroase familii din Belgia.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev