Rolul plantelor leguminoase in agricultura ecologica
In agricultura ecologica, leguminoasele detin un rol deosebit de important in asolament. Efectul favorabil al leguminoaselor pentru plantele succesoare se cunoaste din antichitate.
In agricultura ecologica, leguminoasele detin un rol deosebit de important in asolament. Efectul favorabil al leguminoaselor pentru plantele succesoare se cunoaste din antichitate.
Odata la trei ani sectorul ecologic se reuneste in cadrul Congresului Mondial Organic (OWC) ce va avea loc in perioada 9-12 ocombrie 2017, in India, tara in care sunt inregistrati peste 600 de mii de fermieri ecologici.
In orasul Johannesburg, Africa de Sud, exista o atmosfera rurala in Fourways Farmers' Market, care ii tin pe turisti departe de doctor.
Prin consumul de fructe si legume stropite cu pesticide, in organismul nostru patrund substante care produc alergii, eczeme, tulburari digestive si chiar cancer. Pentru a ne proteja de acestea trebuie sa consumam alimente certificate ecologic.
Josef Holzer este un fermier in domeniul agriculturii naturale, care s-a nascut in Salzburg, Austria.
Pentru a profita din plin de caldura si de lumina soarelui, poti sa folosesti multe si variate tehnici pentru a capta caldura.
Faptul ca esti mereu atent la gradina ta reprezinta de la inceput un factor decisiv in succesul tau.
Desfasurata toamna, pe parcursul a cinci zile, sarbatoarea Diwali, reprezinta triumful binelui asupra raului si reuneste familiile in jurul unor mese pline cu bucate.
Amplasata intr-o locatie linistita si retrasa, inconjurata de natura, ferma ecologica ''Agriturismo La Finca'' din Elvetia ofera o experienta unica de vacanta.
Biserica Evanghelica C.A din Romania si Agro Plus organizeaza in fiecare vineri, targul de produse ecologice si locale in Piata Huet, din Sibiu.
Un proiect finantat din FEDR vizeaza incurajarea oportunitatilor de angajare in regiune prin refacerea Lacului Belona, situat in statiunea Eforie Nord de pe litoral.
Sectorul bavarez de crestere a bovinelor este renumit si recunoscut la nivel mondial. Vita bavareza este foarte apreciata la nivel mondial deoarece inregistreaza o productivitate cumulata de lapte si de carne ridicata.
„Marroni del Monfenera” sunt castane in stare proaspata provenind din ecotipul local de plante din soiul Castanea sativa Mill. var. sativa.
Branza „Saint-Nectaire” DOP, Franta, se fabrica in regiunea Monts Dore de mai multe secole, dar numele sau apare in gastronomie in secolul al XVII-lea.
„Pane di Matera” DOP, Italia, se poate obtine doar din faina grisata remacinata sau gris de grau dur.
Branza “Traditional Welsh Caerphilly” IGP, poate fi facuta din lapte de vaca crud sau pasteurizat si poate fi produsa folosind lapte ecologic. Aceasta este singura branza autohtona din Tara Galilor.
Sistemul acvaponic Water Garden este o metoda combinata de agricultura vegetala si de crestere a pestilor, care nu necesita nici un tip de sol.
In Muntii Tatra (Carpatii Nordici), la limita intre Polonia, Cehia si Slovacia, traiesc peste un milion de vlahi si gorali, care se considera urmasii dacilor liberi.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev