Vinul de aur - Tamaioasa Romaneasca

Tamaiosa Romaneasca este un vin alb demidulce, galben auriu spre chihlimbar cu gust de pere busuioace, miere, struguri supracopti.

Potentialul de aroma si gustative este pus in valoare la temperaturi de 16-18° C si poate fi asociat cu deserturi fine si fructe putin acide. Vinul este produs, alaturi de alte vinuri, in Podgoria Dealul Mare. Tamaioasa Romaneasca 2015 dulce, este vinul emblema al Centrului Viticol Pietroasa. Vinul tanar are o aromă complexa, de flori de tei si flori de camp, busuioc, trandafir si fan proaspat cosit. Prin maturare la vas de lemn culoarea se transforma din galben-verzui in auriu. Cu trecerea timpului, vinul capata nuante olfactive care sugereaza mirosul de miere de albine, stafide si migdale. Vinul a fost aprecita de specialisti cu Medalie de Aur la IWCB Vinarium 2019.

OFERTA >>

 


Cautare