Salata traditionala cu icre de crap a dobandit protectie la nivelul Uniunii Europene.
Trufele sunt niste ciuperci care cresc in inima padurii, la cativa zeci de centimetri sub pamant.
Rachiul de pere cu para, este produs de Prodvinalco din Cluj-Napoca.
Initiativa de a revitaliza soiurile noastre traditionale a readus Rosia de Buzau pe rafturile magazinelor lIDL.
Primul produs de origine animala procesat, al Cooperativei Agricole Miorita Oachese, a obtinut dreptul de utilizare a mentiunii de calitate facultativa „produs montan”.
Pastravaria lui Ilie Sava, construita la poalele Muntilor Bucegi, judetul Brasov.
Ferma Steluta este una dintre cele mai vechi ferme pomicole din Romania.
Branzeturile de Liesti, judetul Galati sunt produse din lapte proaspat, obtinut de la oi, capre si vaci.
CARNATII GRATAREL - PLIN DE CARNE de la ELIT, au fot votati Produsul Anului 2020
S.C. AVI-GIIS S.R.L., este un producator de preparate de carne si specialitati traditionale din judetul Valcea.
„Placinta cu caprita din Herasti”, judetul Giurgiu, a primit atestatul de produs traditional.
In nordul Romaniei, se afla Bucovina, un tinut frumos si bogat in produsele din lapte, carne, mierea de albine si multe altele.
Mestesugari de Gusturi este un producator din Bucuresti care a primit atestat pentru sase produse traditionale din carne de porc.
In registrul national al retetelor consacrate sunt inregistrate preparate de carne produse de S.C. TCE AGROSUIND S.R.L, Neamt.
Reteta traditionala din judetul Buzau, care se prepara usor si e foarte satioasa.
Produse traditionale atestate de la “Camara Motului” din Arieseni, judetul Alba.
Circa 20 de retete traditionale din Sălaj au fost colectate de catre un grup de liceeni, in cadrul unui proiect de promovare a traditiilor culinare.
Targul producatorilor ardeleni, are loc saptamanal (sambata si duminica), intre orele 9-18.
A fost inregistrata si protejata denumirea "Telemea de Sibiu" ca Indicatie Geografica Protejata.
Slovacii din Nadlac, Judetul Arad, pastreaza retete dupa care gateau stramosii lor.
Cozonacii Panemar sunt preparati dupa o reteta nemtesca originala.
Producatorii locali de fructe de padure au lansat o noua cooperativa agricola in judetul Cluj.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev