Produsele traditionale din Bucovina la Cluj-Napoca

16.10.2017. In perioada 13-15 octombrie 2017, s-a desfasurat in orasul de pe Somes, Targul de toamna Produs de Bucovina.

Asociatiile ”Produs de Cluj” si ”Produs in Bucovina” in colaborare cu Consiliile Judetene Cluj si Suceava, Consiliul local si Primaria Municipiului Cluj Napoca, in parteneriat cu Centrul National de Informare Turistica Suceava si Asociatia pentru Turism Bucovina, a organizat prima editie a târgului “Produs in Bucovina” la Cluj Napoca, pentru a admira si gusta pe langa produsele micilor intreprinzatori clujeni, o larga varietate de produse bucovinene.

Nu au lipsit preparatele din carne, lactatele, produsele de panificatie si patiserie, berea de casa, mustul, sucurile naturale, fructele, inghetata, mierea de albine legumele si muraturile, inclusiv fructe si ciuperci de padure.

Punctul de atractie al targului la reprezentat stana traditionala, specifica Bucovinei, unde clujenii au putut servi mancari traditionale de stana cu carne de miel, branza burduf si mamaliga.

Alaturi de producatorii traditionali, au fost prezenti artizani priceputi, care au oferit spre vanzare costume populare, papusi artizanale si podoabe traditionale.

Targul de Toamna „Produs în Bucovina” a inclus spectacole de muzica si dansuri populare sustinute de interpreti si formatii folclorice, printre care renumitul Ansamblu Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.