Bucovina, tărâmul mănăstirilor pictate și al peisajelor de poveste, este în 2025 o destinație culinară de neratat.
“Tocinei bucovineni” sau “Clătite de barabule”, sunt un fel de mâncare tradițională din regiunea Bucovinei, ce combină ingredientele simple si delicioase.
SABER Elyzia, o marcă de lichior cu o tradiţie de peste 200 de ani, produs pe baza unei reţete tradiţionale din Bucovina, a fost distins cu 4 medalii la reputata World Liqueur Awards.
Produsul “Cascavalul Dalia” este printre cele mai importante marci romanesti care a fost inregistrat pe plan national ca reteta consacrata.
Pe langa variantele traditionale de carnati de casa, din diferite tipuri de carne, retetele lor variaza si in functie de regiunea in care sunt facuti, avand ingrediente care le confera o aroma aparte.
Borsul de Radauti reprezinta o reteta pentru a carei preparare aveti nevoie de sfecla rosie.
In nordul Romaniei, se afla Bucovina, un tinut frumos si bogat in produsele din lapte, carne, mierea de albine si multe altele.
11 produse traditionale si montane de pastrav din Romania.
Buricul de Saveni este un cascaval realizat la Viofanny Saveni, judetul Botosani.
Judetul Botosani se poate lauda cu cozonacii domnesti, alivencile si placintele poale în brau.
Produsele Prodincom Ilisesti, judetul Suceava, sunt realizate din carne de calitate superioara, din productia fermelor proprii de vite si taurasi si din sacrificarea oilor.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev