„Saptamana Verde” Berlin

Romania participa la editia din anul 2015 a Expozitiei internationale „Saptamana Verde” (Grune Woche), care va avea loc la Berlin, Germania, in perioada 16 - 25 ianuarie 2015

Romania va dispune de un spatiu de prezentare al potentialului sectorului agricol romanesc printr-o gama larga de produse, pe o suprafata de 327 metri patrati. Intre produsele ce vor fi expuse amintim branzeturi, produse procesate din carne, vinuri, palinca, uleiuri, gemuri, zacusca, produse de patiserie, toate impletite cu traditii si obiceiuri romanesti. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, si secretarul de stat Daniel Dumitru Botanoiu vor participa la deschiderea oficiala a celei de a 80-a editii a Expozitiei, precum si la intalniri la nivel inalt organizate cu aceasta ocazie.

Totodata, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) si Ambasada Romaniei la Berlin vor organiza o intalnire cu reprezentantii unui important lant de hypermarketuri din Germania in vederea facilitarii contactului cu asociatiile, producatorii si companiile din domeniul agricol din Romania interesate de a patrunde pe piata germana. Aceasta intalnire se inscrie in cadrul actiunilor intreprinse de MADR pentru stimularea relationarii dintre marile lanturi de magazine si producatorii romani.