
Salata de roșii cu ceapă aduce beneficii pentru sănătate datorită nutrienților din ambele legume, cum ar fi antioxidanți, vitamine și minerale.
Aceasta poate contribui la sănătatea inimii, prin reducerea riscului de boli cardiovasculare, la protecția împotriva anumitor tipuri de cancer și la întărirea sistemului imunitar datorită conținutului de antioxidanți (antocianine, licopen) și vitamine (C, B6). Roșiile sunt o sursă excelentă de licopen, un antioxidant puternic, iar ceapa conține antocianine și compuși sulfurici, care pot reduce riscul de boli cardiovasculare și infarct. Antioxidanții pot ajuta la protecția împotriva unor tipuri de cancer, cum ar fi cel de stomac, esofagian, colorectal, hepatic, mamar, cervical și de prostată. Combinația oferă vitamine esențiale precum C și B6, precum și minerale precum potasiu și acid folic. Aceste vitamine și minerale sunt importante pentru metabolism, producția de celule roșii din sânge, funcția nervoasă și sistemul imunitar. eapa roșie este bogată în antioxidanți, precum quercetina și antocianina, care au proprietăți anti-inflamatorii, conform MedLife.

Cum se prepara salata de rosii cu ceapa
INGREDIENTE: 1 ceapa mica rosie; 2 rosii mai mici; 1 lime (sau 2-3 linguri suc de lamaie); 2 linguri ulei; cateva fire de patrunjel; sare
Ceapa de taie felii subtiri. Se desfac feliile intr-un bol si se presara cu 1/2 lingurita sare mare. Se amesteca bine si se lasa sa stea 10-15 minute. Stoarceti bine ceapa in pumn pana stoarceti cat de mult suc se poate din ea. Gustati ceapa, daca e foarte sarata o puteti clati in apa rece si apoi o stoarceti iar. Puneti ceapa inapoi in bol. Adaugati sucul de la lime (sau lamaie), amestecati si lasati sa stea inca 10-15 minute. Adaugati uleiul si amestecati. Taiati rosille felii. Adaugati-le peste ceapa. Amestecati usor si lasati salata sa stea pana o serviti (minim 15 minute, maxim 30 minute).Vasul in care ati pus salata ar trebui sa fie acum plin cu suc delicios cam pana la jumatate. Adaugati patrunjelul taiat fin, la servire.