Ziua Națională a Siropului de Arțar

17 decembrie, Ziua Națională a Siropului de Arțar a fost creată pentru a celebra substanța chihlimbară pe care oamenii au ajuns să o cunoască și să o iubească.

O mare parte din siropul de arțar pe care majoritatea oamenilor îl consumă astăzi este aproape întotdeauna fabricat în Canada, dar chiar și Statele Unite au propria zonă de producție a siropului de arțar, care înconjoară în mare parte statele din nord-est, cum ar fi Vermont, dar și alte state din nord, cum ar fi Michigan. Siropul de arțar este o substanță care este de obicei obținută din seva de xilem a câtorva soiuri diferite de arțar, inclusiv arțarul de zahăr, arțarul roșu sau arțarul negru, deși poate fi obținut și din alte specii de arțar. În climatele reci, acești copaci depozitează amidon în trunchiuri și rădăcini înainte de iarnă. Amidonul este apoi transformat în zahăr care se ridică în sevă la sfârșitul iernii și începutul primăverii, aducând cu sine o aromă dulce încântătoare. Arțarii sunt crestati prin găurirea trunchiului și se colecteaza seva exudată. Această sevă este apoi procesată prin încălzire pentru a evapora o mare parte din apă, rezultând siropul concentrat. În vremurile de demult, siropul de arțar a fost colectat și folosit pentru prima dată de populațiile indigene din America de Nord.

În prezent, provincia canadiană Quebec este de departe cel mai mare producător de sirop de arțar, contribuind la peste șaptezeci și cinci la sută din producția mondială de sirop de arțar. După Canada, Statele Unite ocupă locul secund. Pentru a sărbători această zi, tot ce trebuie să faci este să găsești câteva modalități de a te bucura de această delicatesă siropoasă! Începeți prin a pregăti un mic dejun care să meargă bine cu sirop de arțar adevărat. De exemplu, clătite, vafe, pâine prăjită franțuzească și crepe ar fi o alegere excelentă pentru a începe această sărbătoare a Zilei Naționale a Siropului de Arțar. Pentru prânz, pregătiți un sandviș cu unt de arahide și sirop de arțar (PBMS). Pentru cină, ar fi posibil să folosiți sirop de arțar ca glazură pentru șuncă (nu doar de sărbători), ca sos pentru sushi sau chiar ca topping pentru legume (cum ar fi morcovi sau cartofi dulci), pentru oricine dorește. Siropul de arțar oferă organismului câțiva nutrienți diferiți, cum ar fi zinc, calciu, potasiu și magneziu, precum și antioxidanți. Atâta timp cât este folosit în cantități mici, siropul de arțar poate fi o modalitate inteligentă de a oferi un strop de dulce unei diete sănătoase.

 


Cautare