Carnati atestat traditional

48 de sortimente de carnati atestati traditionale din Romania:

Cârnaţi de porc Drăgoiu (Drăgoiu Elena P.F.)

Produs obținut din carne de porc (rezultată din tranșarea, dezosarea și fasonarea părților anatomice prelucrate în diverse scopuri) și slănină, cu condimente naturale , românești (sare, usturoi, piper, boia, cimbru) în membrane naturale de porc și oaie. Are gust, aromă, culoare, textură specifică fără a fi corectate artificial. Com. Fundata, Sat Şirnea, Nr. 31, Județul Brașov

Cârnați de casă afumați de porc Gabioti (Produse Tradiționale Gabioti din Pleșcoi S.R.L.)

Proaspeți, cruzi sau afumați, cârnații au marea calitate de a se lăsa aromați după priceperea și gustul celui care îi face. Secretul cârnaților de casă afumați de porc constă în ingredientele de calitate, proporțiile corecte, mațele potrivite, cât și afumarea lor corespunzătoare. Calitatea adecvată a cărnii pentru prepararea acestor cârnați se obține prin dezosarea manuală, care permite înlăturarea completă a tendoanelor în cursul prelucrării întregii cantități de carne. Carnea maturată este tocată și amestecată cu condimente în proporții bine apreciate pentru definirea în final a gustului specific și inconfundabil Gabioti. Com. Berca, Sat Pleșcoi, Str. 1 Decembrie, Nr. 177, Cod Poștal 127042, Județul Buzău

Cârnați boierești Baciu (Andelvero Prod Com S.R.L.)

Cârnați boierești Baciu este un produs din carne, obținut prin afumare și umplut în membrană naturală- mațe subțiri de porc. Membrană achiziționată de la abatoare fiind conservată prin sărare. Cu cca 12 ore înainte de utilizare acestea se desărează apoi se imersează într-un vas cu apa rece. Se pot utiliza după clătire cu apă rece și scurgere. Oraș Câmpulung Moldovenesc, Str. Calea Transilvaniei, Nr. 4, Județul Suceava

Cârnați "Baci Nicolae" (Instant Eclips S.R.L.)

Folosirea usturoiului din grădina proprie transmite produsului savoare și aromă deosebită. Cimbrul tot din grădina proprie pentru că se recoltează odată cu declanșarea înfloritului, având mirosul și gustul pronunțate, completează paleta de trăsături ale produsului. Folosirea tablei care este în afumătoare și peste care se așează vase cu apă crează o umiditate cârnaților. Focul se face cu lemn de fag la 30-40 cm până când se asigură o temperatură de 80-100⁰C. Bețele cu cârnați zvântați se așează în afumatoare la o distanță de un metru față de foc timp de 10-15 min. În timpul hituirii se pun pe foc în spațiul de ardere doar două bucați de lemn de cireș, măr sau prun ce transmit o aromă aparte cârnaților. Dupa hituire, cârnații afumați sunt stropiti cu apă rece pentru eliminarea eventualelor gudroane fixate pe mațe, apoi cârnații răciți se introduc la frigider pentru o răcire bruscă. Oraș Curtea de Argeș, Str. Vasile Lupu, Nr. 12, Județul Argeș

Cârnaţi de casă - Debreczeni (Ad S.R.L.) Se obține din carne de porc, sare și condimete, respectiv: usturoi, boia de ardei, piper. Se produce în trei varinate: proaspăt, afumat, respectiv cârnați de casă subțire în intestin de oaie. Culoarea este brun către roșcat aspectul în secțiune este mozaicat. Afumatul se efectuează cu preparatele care se pun direct pe rame fixe, fumul se obține din rumeguș de esență tare, afumarea se face la rece timp de 2 zile și obține o culare roșie spre brun a cârnaților. Com. Satu Mare, Str. Nichita Stănescu, Nr. 32, Județul Satu-Mare

Cârnați de casă "Tătăran" (Toto S.R.L.)

Gustul special este dat de materia primă folosită, respectiv carnea de porc din rasa Mangaliţa, crescut de procesator şi din rasa Bazna, aceştia fiind furajaţi în sistem gospodăresc. Gustul plăcut de cârnaţi este dat de fumul de lemn de fag şi de condimentele folosite (usturoi, boia dulce de ardei, piper), uşor condimentaţi, potrivit de sărat. Nu se folosesc coloranţi sau aditivi alimentari. Com. Recea, Sat Lăpușel, Str. Nucului, Nr. 1, Județul Maramureș

Cârnați de casă "Cordiș" afumați (Siciliana S.R.L.)

Produsele "Cordiș" au ca și specific tradițiile moștenite de la moșii și strămoșii familiei și a zonei în care aceștia s-au născut. Cârnații "Cordiș" sunt obținuți după rețete vechi, fără înlocuitori de carne, fără pontentiatori de gust. Sunt afumați natural, gustul și mirosul fiind greu de confundat, în compoziția lor este adăugat și usturoi din cultură proprie, nefiind folosite prafuri sau pastă de usturoi. Oraș Șimleul Silvaniei, Str. Mihail Sadoveanu, Nr. 13, Cod Poștal 455300, Județul Sălaj

Cârnați afumați Tatarciuc (Tatarciuc Gh. Iulia Î.I.)

"Cârnații afumați Tatarciuc" au ca materie primă carnea de vită și de porc. Produsul finit se diferențiază prin aroma și gustul specific condimentelor utilizate și fumului. In secțiune aceștia au un aspect mozaicat, iar culoarea este cea specifică de produs afumat tradițional, cu foc obținut din lemne de esență tare. Oraș Botoșani, Str. Grigore Antipa, Nr. 20, Județul Botoșani

Cârnați din topor "Ca Altădată" (Avi-Giis S.R.L.)

Cârnații din topor sunt fabricați din carne de porc lucru rezultată din tranșare, cu un procent de carne/grăsime de 80/20, se toacă cu barda și toporul, rezultând bucăți de carne și grăsimi relativ mari,respectând maniera tradițională a cârnaților se ce făceau, popular spus din topor sau din bardă. Această carne se amestecă cu sare se lasă la maturat 12 zile, amestecându-se astfel încât sarea să se dilueze și să se absoarbă uniform în bucățile de carne. După maturare, se adaugă piper măcinat, cimbru măcinat, usturoi pisat și apă, conform rețetei tradiționale. Compoziția se amestecă timp de 35 min apoi se procedează la umplerea membranelor naturale (mațe de porc). Cârnații rezultați în șiraguri lungi se pun la zvântat și maturat pe bețe din lemn timp de 12 ore la o temp.de 4-8 grade, după care se afumă la rece 12-24 ore. Com. Mihăiești, Sat Stupărei, Județul Vâlcea

Cârnați cu miroase de usturoi "Ca Altădată" (Avi-Giis S.R.L.)

În rețeta actuală, carnea și grăsimea se cântaresc respectându-se principiile rețetei tradiționale. Elementul surpriză al rețetei și specificitatea produsului îl reprezintă procentul accentuat de condimente și, mai ales de usturoi. Usturoiul în exces este un element de conservabilitate, iar aroma acestuia se mai diminuează în timpul prăjirii și păstrării la garniță. Cârnații cu miroase și usturoi se foloseau cel mai mult în amestecul de carne la garniță cu untură. Foarte importantă la acestă rețetă este proporția de carne-grăsime și maturarea acestora. Calitatea grăsimii este un factor important, ce influențează și calitatea produsului dar și comportamnetul produsului în timpul pregătirii finale. În rețeta tradițională, proporționalitatea între grăsime și carne este relativă, se foloseau doi pumni de carne și unul de slănină. Com. Mihăiești, Sat Stupărei, Județul Vâlcea

Carne și cârnaţi la untură Poponeci (Poponeci Ion P.F.A.)

Produs obținut din pecie de porc și mușchi de porc afumate și cârnați de porc afumați, fierți în untură de porc. Conține sare pentru conservare și proprietăți gustative și fum natural provenit din lemn de esență tare. Toate operațiile sunt manuale și ingredientele naturale, locale. Materia primă provine de la porci crescuți în ferma proprie din zona Șirnea Fundată. Com. Fundata, Sat Șirnea, Nr. 227, Județul Brașov

Cârnaţi de porc Poponeci (Poponeci Ion P.F.A.)

Produs obținut din carne de porc (rezultată din tranșarea, dezosarea și fasonarea părților anatomice prelucrate în diverse scopuri) și slănină, cu condimente naturale, românești (sare, usturoi, piper, cimbru) în membrane naturale de porc și oaie. Este un produs maturat, afumat. Com. Fundata, Sat Șirnea, Nr. 227, Județul Brașov

Cârnaţi subţiri de oaie Mihnea (Răşanu Maria Codruţa P.F.)

Produs tradițional fabricat din carne de oaie și slănină de porc cu condimente naturale (sare, usturoi, piper negru, boia iute) în membrane naturale de oaie sau capră. Carnea de oaie provine de la animalele proprii, este folosită proaspătă, nerefrigerată sau congelată. Metoda este simplă, tradițională, tot procesul tehnologic fiind în întregime manual. Este un produs afumat la rece cu fum din lemn de esență tare. Com. Moieciu, Sat Moieciu de Jos, Str. Principală, Nr. 9, Județul Brașov

Cârnaţi de oaie Drăgoiu (Drăgoiu Elena P.F.)

Produs tradițional fabricat din carne de oaie și slănină de porc cu condimente naturale (sare, usturoi, piper negru, boia iute) în membrane naturale de oaie sau capră. Carnea de oaie provine de la animalele proprii, este folosită proaspătă, nerefrigerată sau congelată. Metoda este simplă, tradițională, tot procesul tehnologic fiind în întregime manual. Este un produs afumat la rece cu fum din lemn de esență tare. Com. Fundata, Sat Şirnea, Nr. 31, Județul Brașov

Cârnaţi afumaţi de oaie și viţel Dorin (Tişcă Gheorghe Î.I.)

Produs fabricat din carne de oaie, altele decât oile mamă, (pulpă, spată) și carne de vițel (pulpă și carne de pe burtă de mânzat) cu condimente simple naturale (sare, piper, cimbru) în urma unui întreg proces manual, tradițional, cu echipamente simple, casnice. Afumarea are loc în afumătoare tradițională cu rumeguș din lemn de fag. Com. Bran, Sat Bran, Str. Colibaşilor, Nr. 11, Județul Brașov

Cârnaţi de casă afumaţi Babeţ (Babeţ Prodcom S.R.L.)

Produs tradițional fabricat din carne de porc și slănină, condimente naturale românești (sare, usturoi, piper negru) în membrane naturale de porc și oaie, afumat la cald cu lemn și rumeguș de fag. Oraș Braşov, Str. Emanoil Berfeld, Nr. 7, Județul Brașov

Cârnați afumați Moțul (Compil Moțu S.R.L.)

Elemente de specificitate: prelucrarea prin pârlire și opărire a porcilor, forma cârnaților obținută prin răsucirea în șirag, afumarea în afumătoare cu fum de rumeguș din lemn de esență tare, în general fag. Com. Vadu Moților, Sat Necșești, Nr. 248, Județul Alba

Cârnaţi afumaţi Edy-Ursu (Edy - Ursu Comimpex S.R.L.)

Cârnații afumați Edy Ursu sunt fabricați în Valea Jiului numai din carne de porc și ingrediente naturale specifice tradițiilor țărănești din zonă, în membrane naturale de oaie, fără aditivi alimentari. Specificitatea constă în tratamentul termic de coacere și afumare în cuptorul de cărămidă, în aspectul mozaicat cu bucăți de carne și slănină repartizate uniform în masa preparatului. Oraș Petroşani, Str. Carpaţi, Bl. 6, Et. P, Județul Hunedoara

Cârnați de berbecuț Dumbravă (Cominter Dumbravă Impex S.R.L.)

Produs fabricat din carne de berbecuț -60 % (berbeci sub un an), carne de porc 40-45 % și slănină. Se folosesc sare și condimente naturale (usturoi, piper, zahăr, boia de ardei dulce, cimbru), membrane naturale de oaie și fum din rumeguș de lemn de esență tare. Com. Rupea, Str. Republicii, Nr. 213, Județul Brașov

Cârnați de casă/picanți Dumbravă (Cominter Dumbravă Impex S.R.L.)

Produs fabricat din carne de porc și slănină. Se folosesc sare și condimente naturale (usturoi, piper, zahăr, boia de ardei dulce și iute, boabe de muștar), membrane naturale de oaie și porc. Se afumă cu fum cald. Com. Rupea, Str. Republicii, Nr. 213, Județul Brașov

Cârnaţi de casă "Tomoioagă" de Vişeu (Universal 91 S.R.L.)

Carnea de porc după tranşare este curăţată de grăsime, tendoane, şorici este sărată cu sare uscată şi se pune la rece în camera frigorifică până a doua zi. După maturare carnea se taie bucăţi mici cu barda – şi se pune într-o covată unde se amestecă cu condimentele. Se omogenizează compoziţia cu mâna şi pe urmă se umplu maţele de porc cu această compoziţie, cu ajutorul unei maşini de umplut manuală. Cârnaţii rezultaţi sunt înţepaţi cu acul şi se presează cu mâna, pentru ca aerul format să iasă afară. După umplere cârnaţii se răsucesc şi se aşează pe beţe din lemn se pun la zvântat. Pe urmă se pun la fum în afumătoare tradiţională până capătă o culoare brun roşcată. Operaţiunile de prelucrare sunt executate manual se folosesc ustensile specifice preparării cârnaţilor (covată din lemn, bardă, fund din lemn) - reţeta este preluată din moși strămoși și este specifică locului. Modul de tăiere a bucăţilor de carne cu barda este una aparte, iar gustul, aspectul cârnaţilor este deosebit. Nu se folosesc aditivi, amelioratori sau coloranţi. Com. Vişeu de Jos, Sat Vişeu de Jos, Nr. 1115, Județul Maramureș

Cârnaţi de oaie Căciulă (Căciulă Dănuţ P.F.)

Produs în a cărei compoziție intră carnea de oaie din zona cefei și partea intercostală dezosată a carcasei, (carne ce provine numai de la oi din gospodărie) condimente naturale (sare, piper, usturoi, boia) în membrane naturale de oaie. Afumarea este tradițională cu fum din lemn de esență tare. Com. Fundata, Sat Şirnea, Nr. 250, Județul Brașov

Cârnați de porc și vițel "Ferma Istrate" (Istrate Ioan P.F.A.)

Sortiment obținut din carne de porc de lucru (de până la 180 kg) rezultată din fasonări și la tranșarea porcilor și carne de vițel de vârstă până la 18 luni și slănină de porc, sare și condimente naturale (piper, usturoi, boia dulce, ardei iute). Întreg procesul este manual, ustensilele sunt casnice, membranele de porc și oaie naturale, afumarea este tradițională cu fum de la lemn de esență tare. Com. Fundata, Sat Fundata, Nr. 63, Județul Brașov

Cârnați de oaie și vițel "Ferma Istrate" (Istrate Ioan P.F.A.)

Sortiment obținut din carne de oaie (mame sterpe și neproductive de lapte) rezultată din fasonări și la tranșarea/păstrămirea oilor, carne de vițel de vârsta până la 18 luni și slănină de porc, sare și condimente naturale (piper, usturoi, cimbru, boia dulce, busuioc, ardei iute). Întreg procesul este manual, ustensilele sunt casnice, membranele de porc și oaie naturale, afumarea este tradițională cu fum de la lemn de esență tare. Com. Fundata, Sat Fundata, Nr. 63, Județul Brașov

Cârnați de oaie - Ghizdeanu (Ghizdeanu Victoraș P.F.A.)

Consistența este legată, densă și uniformă, atât pe margini cât și în mijloc, se poate observa prezența ardeiului iute roșu. Mirosul și gustul este specific cârnaților și picant datorită condimentelor folosite. Com. Poșta - Câlnău, Sat Zilișteanca, Județul Buzău

Cârnați de porc afumați Neguț I. Gheorghe (Neguț I. Gheorghe P.F.)

Cârnații de porc afumați au câteva trăsături proprii ce îi definesc de alte produse similare din aceeași categorie. Materia primă este obținută de la porcii crescuți în gospodăria proprie, hrăniți natural cu furaje combinate, amestec de grâu, porumb, floarea soarelui, orz, lucernă uscată, măcinate la morile din localitate. Gustul este unic , superior, cu o aromă placută, dată atât de folosirea în procesul de afumare a lemnului de prun și a ingredientelor folosite: usturoi, cimbru, piper, boia de ardei dulce/iute, sare în combinație cu supa obtinută din fierberea oaselor de la porc precum și tehnologia de afumare conferă cârnaților un gust plăcut aromat și ușor picant. Culoarea cârnaților este brun-roșiatic și este dată și de fumul produs de la lemnul de fag. Com. Rociu, Sat Gliganu de Jos, Str. Principală, Nr. 236, Județul Argeș

Cârnați de casă "Coșco-Vele" (Cosco-Vele S.R.L.)

Produsul de prezintă sub formă de șiraguri agățate pe bețe. La exterior, învelișul este curat, nelipicios, aderent la compoziție, de culoare roșiatică. Pe secțiune produsul are aspect mozaicat, dar compact, fără acumulări de grăsime sub înveliș, mirosul și gustul este plăcut, specific cărnii de porc cu un ușor accent de usturoi. Consistența este fermă, semitare. Afumarea caldă face ca produsul finit să aibă calități gustative deosebite: ușor copt, care se frige repede. Com. Rucăr, Sat Rucăr, Str. Industriașilor, Nr. 1, Județul Argeș

Cârnați de porc Bangălă Fundata (Bangală Dorin Gheorghe P.F.A.)

Produs obținut numai din carne proaspătă de porc (animale crescute la stână situată la mare altitudine - zona Fundata), slănină de la gușă și din zona burții. Pe lângă carne se folosesc doar sare și condimente naturale (usturoi zdrobit și piper măcinat) și membrane naturale de porc. Afumarea este tradițională cu lemn de fag. Com. Fundata, Nr. 65, Județul Brașov

Cârnați de oaie Bangălă Fundata (Bangală Dorin Gheorghe P.F.A.)

Produs obținut numai din carne proaspătă de oaie (oi de max. 60 kg), de la animale din stâna proprie ce cresc pe pășuni fertilizate natural situate la mare altitudine - zona Fundata. Pe lângă carne se folosesc doar sare și condimente naturale (usturoi zdrobit și piper măcinat) și membrane naturale de oaie. Afumarea este tradițională cu lemn de fag. Com. Fundata, Nr. 65, Județul Brașov

Cârnați de oaie-vită Bangălă Fundata (Bangală Dorin Gheorghe P.F.A.)

Produs obținut numai din carne de oaie (oi de până la 60 kg) si vita (de până la 400 kg), proaspătă, de la animale din stâna proprie. Proporțiile se folosesc astfel încât produsul finit să aibă un conținut maxim de grăsime de 30%. Se folosesc doar sare și condimente naturale (usturoi, piper) și membrane naturale de porc și oaie. Afumarea este tradițională cu lemn de fag. Com. Fundata, Nr. 65, Județul Brașov

Cârnați de porc - vită Bangălă Fundata (Bangală Dorin Gheorghe P.F.A.)

Produs obținut numai din carne de porc și vita proaspătă, de la animale din stâna proprie (carcasă de porc și pulpa din față și din partea intercostală a carcasei de vită, slănină tare de porc din zona gușii și slănină moale din zona burții). Se folosesc doar sare și condimente naturale (usturoi, piper, boia) și membrane naturale de porc și oaie. Afumarea este tradițională cu lemn de fag. Com. Fundata, Nr. 65, Județul Brașov

Cârnați de porc "Curtea Brăneană" (Enescu Vlad Constantin P.F.A.)

Produs fabricat din carne și slănină de porc cu condimente în membrane naturale de oaie și porc. Întreg procesul este manual; materia primă provine doar de la animale din ferma proprie; toate condimentele sunt românești; cantitatea și calitatea fumului. Deosebirea față de aceleași produse ale altui producător constă în calitatea materiei prime și rețeta de fabricatie; Com. Bran, Sat Bran, Str. Ioan Picu Băncilă, Nr. 11, Județul Brașov

Cârnați de oaie-porc "Curtea Brăneană" (Enescu Vlad Constantin P.F.A.)

Produs fabricat din carne de oaie și fleică și slănină de porc cu condimente în membrane naturale de oaie și porc. Întreg procesul este manual; materia primă provine doar de la animale din ferma proprie; toate condimentele sunt românești. Deosebirea față de aceleași produse ale altui producător constă în calitatea materiei prime și rețeta de fabricație. Com. Bran, Sat Bran, Str. Ioan Picu Băncilă, Nr. 11, Județul Brașov

Cârnați afumați „Săcărâmb - Țurcanu” (Țurcanu Constantin Daniel Î.I.)

Cârnații afumați din carne de porc și mânzat SĂCĂRÂMB- ȚURCANU se prepară după o rețetă tradițională, specifică zonei Certej- Săcărâmb-Bârsău, transmisă din generație în generație, folosindu-se doar materii prime și ingrediente naturale, fără conservanți, coloranți artificiali sau alt tip de aditivi alimentari. Com. Hărău, Sat Bârsău, Nr. 53, Județul Hunedoara

Cârnați afumați Mișka de Ocna Șugatag (Stefanca Exim S.R.L.)

Cârnaţii afumaţi de Mișka, au un gust şi un miros plăcut, aparte şi se deosebesc de cei obţinuţi în sistem industrial datorită materiilor prime folosite - obţinute de la porci crescuţi în gospodăria proprie şi în gospodăriile producători agricoli din zona Maramureşului, ingredientelor şi membranelor naturale de porc şi oaie, a afumării cu fum "rece" obţinut prin arderea rumeguşului de fag, a modului de lucru şi a maturării produsului. Oraș Ocna Șugatag, Str. Ilie Lazăr, Nr. 17, Județul Maramureș

Cârnaţi afumaţi de porc "Dorin" (Tişcă Gheorghe Î.I.)

Produs fabricat din carne de porc (pulpa, spată și alte bucăți provenite din fasonări și slănină) cu condimente dozate după specificul și gustul producătorului (sare, piper, ienibahar, usturoi) în membrane naturale de porc afumate tradițional cu lemn de esență tare. Întreg procesul este manual cu echipamente tradiționale. Un produs special datorat în special calității materiei prime. Com. Bran, Sat Bran, Str. Colibaşilor, Nr. 11, Județul Brașov

Carne, costiţă și cârnaţi la garniţă "Dorin" (Tişcă Gheorghe Î.I.)

Spată și pulpă de porc; coaste sărate și măturate se dau la fum ușor împreună cu cârnații, în 2 zile consecutive apoi se prăjesc/fierb în untură. Este ambalat și livrat în untură în borcane. Com. Bran, Sat Bran, Str. Colibaşilor, Nr. 11, Județul Brașov

Cârnaţi de păstrăv "Doftana" (Ecotroutfish S.R.L.)

Cârnații de păstrăv Doftana se diferențiază prin unicitate, aceștia au trăsături proprii. Gustul este dat de păstrăvul copt și afumat la jar Doftana, de slănină proaspătă de porc crescut tradițional și de amestecul de condimente folosit, secret știut și transmis din generație în generație în cadrul familiei noastre. Un alt element specific care diferențiază preparatul nostru de alte produse este prepararea acestuia din produsul nostru principal – păstrăv copt și afumat la jar Doftana. Toate operațiunile din cadrul procesului de producție sunt efectuate manual ceea ce duce la o textură specifică produsului finit. Specificitatea reprezintă trăsăturile ce individualizează produsul descris în caietul de sarcini, acestea fiind caracteristici proprii, dominante, particulare sau definitorii ale produsului. Oraș Breaza, Str. Erou Caporal Dumitrache, Nr. 22 bis, Ap. 7, Et. P, Județul Prahova

Cărnaţi tradiţionali de porc afumaţi "Ratea Valerică" (Ratea Valerică Î.I.)

Materia primă este obținută de la porcii crescuți în gospodăria proprie, hraniți natural cu furaje combinate, amestec de floarea soarelui, porumb, grâu, lucernă uscată și orz din culturile proprii. La exterior prezintă suprafața uscată, curată și nelipicioasă, cu ușoare încrețituri, aderentă la compoziție. Culoarea brun-roșiatică este dată și de fumul lemnului de fag și stejar. Gustul unic, superior, cu aromă plăcută dat de fumul de fag și stejar și de ingredientele folosite (usturoi, cimbru,sare, busuioc, piper, boia dulce). Com. Rociu, Sat Gliganu de Jos, Str. Rariesti, Nr. 86, Județul Argeș

Cârnați de casă afumați ”Coșco-Vele” (Cosco-Vele S.R.L.)

Produsul este obținut de la animalele crescute mai mult de 2/3 din viață în zona montană, respectiv comuna Rucăr, județul Argeș. Produsele montane sunt prelucrate în zona montană. Aceste produse provin de la animalele crescute mai mult de 1/2 din viață în transhumanță care au pășunat pe pășuni în zona montană Rucăr. Procesarea produselor s-a facut în localitatea Rucăr, locație situată în zona montană. Pentru aceste doua produse au fost eliberate și Atestate de Produs Tradițional in conformitate cu ordinul 724/2013. Com. Rucăr, Sat Rucăr, Str. Industriașilor, Nr. 1, Județul Argeș

Cârnați Trandafir - Roxana (Roxana COM S.R.L.)

Produsul are o suprafață curată, intactă, nelipicioasă, în secțiune structură mozaicată, unde se observă prezența ardeiului roșu, fără aglomerări de grăsime, fără goluri de aer, consistență legată, densă și uniformă. Mun. Buzău, Nr. 5, Județul Buzău

Cârnați de oaie afumați "La bunica Gina" (La Bunica Gina S.R.L.)

Cârnații au o suprafață curată, nelipicioasă, îîn secțiune structură mozaicată, fără aglomerări de grăsime,bucăți de 18-22 cm în mațe de oaie. Mun. Buzău, Str. Piața 24 Ianuarie, Nr. Mazagin 105, Județul Buzău

Cârnați trandafir "La bunica Gina" (La Bunica Gina S.R.L.)

Carnea folosită este de la ceafă și spată;structură mozaicată unde se observă prezența ardeiului iute roșu, fără aglomerări de grăsime, fără goluri de aer;consistență legată. Mun. Buzău, Str. Piața 24 Ianuarie, Nr. Mazagin 105, Județul Buzău

Cârnați de oaie și vițel "Motoc" (Cojanu Sergiu Eugen P.F.A.)

Produs fabricat sub doua forme simpli si picanti, numai din materie prima (oaie si vitel) din ferma proprie, cu ingrediente putine si naturale ( sare, piper, usturoi, cimbru si boia sau ardei iute pasta ). Foloseste membrane naturale si afumare traditionala cu lemn de fag si cires. Com. Cristian, Sat Cristian, Str. Lungu, Nr. 207, Județul Brașov

Cârnați de oaie "Motoc" (Cojanu Sergiu Eugen P.F.A.)

Produs fabricat sub doua forme simpli si picanti, numai din materie prima (oaie ) din ferma proprie, cu ingrediente putine si naturale ( sare, piper, usturoi, cimbru si boia sau ardei iute pasta ). Foloseste membrane naturale si afumare traditionala cu lemn de fag si cires.Pasta de ardei iute este de casa, fabricata dupa reteta proprie fam. Cojanu. Com. Cristian, Sat Cristian, Str. Lungu, Nr. 207, Județul Brașov

Cârnați de vițel și porc "Motoc" (Cojanu Sergiu Eugen P.F.A.)

Produs fabricat sub doua forme simpli si picanti, numai din materie prima (porc si vitel) din ferma proprie, cu ingrediente putine si naturale ( sare, piper, usturoi, cimbru si boia sau ardei iute pasta ). Foloseste membrane naturale si afumare traditionala cu lemn de fag si cires. Pasta de ardei iute este de casa, fabricata dupa reteta proprie fam. Cojanu. Com. Cristian, Sat Cristian, Str. Lungu, Nr. 207, Județul Brașov

Cârnați Păstorești "Ca altădată" (Avi-Giis S.R.L.)

Sunt fabricați din carne de oaie, cu un procent de carne/grăsime de 90/10 si carne de vită 85/15. În rețeta proprie, Carnatii pastoresti vin cu o paleta bogata de gusturi si arome, sunt 100% naturali, se pot gati intr-o multime de feluri de la prajire simpla sau gratar, la mancaruri la cuptor cu legume sau chiar la ciorbe cu bucatele de carnati taiate marunt. Com. Mihăiești, Sat Stupărei, Județul Vâlcea

Cârnați Trandafiri de Mangalița – Ferma Lu Ghirță (Gilbert Gil S.R.L.)

Produsul tradițional "CÂRNAȚI TRANDAFIRI DE MANGALIȚA", este un produs obținut din carne macră și slănină. Materia primă provine de la porcii din rasa Mangalița care sunt crescuti în gospodăria proprie și sacrificati când ajung la o greutate de minim 130 kg. Produsul tradițional "CÂRNAȚI TRANDAFIRI DE MANGALIȚA", se prezintă sub formă de șireaguri întregi, de diferite dimensiuni și gramaje. Prepararea cârnaților se face în vase de tip căpistere, confecţionate din lemn și pregătirea acestora manual prin amestecare şi apoi afumarea cu fum din lemn de prun sau cireş. Oraș Dăbuleni, Str. Dunării, Nr. 46, Județul Dolj

 


Cautare