Adana Şalgamı

Adana Şalgamı”IGP, Turcia, este o băutură fermentată din morcovi negri si napi.

Culoarea produsului “Adana Şalgamı” este un amestec de violet și roșu, cu aspect tulbure si gust acrisor. Caracteristicile băuturii sunt rezultatul unei metode tradiționale de producție utilizate de generații de producători, al rețetelor tradiționale și al ingredientelor. Băutura este obținută dintr-un amestec de morcovi negri (Daucus carota), napi (Brassica rapa) și apă potabilă, care sunt supuse unei fermentații lactice cu adaos de bulgur (crupe de grâu uscate), maia primară și sare.

Istoria „Adana Şalgamı” își are originea la începuturile perioadei otomane, când produsul a fost introdus pentru prima dată ca băutură răcoritoare. „Adana Şalgamı” este produsul unei combinații între metodologie și cunoștințe transmise din generație în generație. În Adana, „Adana Şalgamı” se vinde pe stradă de mulți ani în tot orașul ca delicatesă. Unul dintre cei mai vechi producători de băuturi o fabrică și o vinde încă din 1930. Turcii o consumă cu carne, pește, pui și chiar cu rachiu. În Adana, are loc de peste 20 de ani Festivalul kebapului Adana și al Adana Şalgamı, iar Adana Şalgamı” este și unul dintre cele mai populare și preferate produse la festival. Astăzi, „Adana Şalgamı” este considerată un simbol cultural al orașului Adana și este o componentă importantă a patrimoniului culinar al orașului.


Cautare