Chisca moldoveneasca

Chişca este singurul preparat tradiţional pe bază de măruntaie de porc, nelipsit de pe masa de Crăciun, ce are în compoziţie şi legume (cartofi).

Trecută într-un con de umbră faţă de celelalte preparate de porc, chişca moldovenească se deosebeşte prin conţinutul de crupe (malai), specific zonei şi aminteşte de sărbătorile de iarnă de altădată, când iernile aveau miros de ger și fum se sobă. 

Pentru chisca trebuie sa taiem ceapa foarte marunt, cartofii cubulete si un pic de faina. Toate acestea se oparesc cu apa fierbinte. Se taie carnea si slanina cubulete si se amesteca cu restul compozitie. In final, se umplu cu mana, matele groase de porc. Dupa ce se leaga, se pune chisca la fiert, circa 30 de minute. Cand este fiarta chisca se aseaza inntr-o tava unsa cu untura si apoi se introduce in cuptor, unde se lasa pana se rumeneste bine. Se serveste rece cu muștar sau fierbinte cu muraturi.

 


Cautare