"Berea Sadu", produs traditional cu indicatie geografica

Romania a depus o cerere pentru a inregistra produsul ”Berea Sadu” cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), ca bere traditionala fabricata din malt.

Producția de Bere la Sadu are o istorie care depășește un secol. Calitatea apei care izvorăște în zonă a determinat producătorii de bere să investească în zonă înainte de începerea primului război mondial, când la Sadu a fost deschisă Fabrica de Bere Thomas Binder şi Fiii. Naționalizată după cel de-al doilea război mondial, fabrica de bere de la Sadu concura cu cea de la Sibiu. „Fabrica de bere din Sadu, împreună cu cea de la Sibiu, aprovizionează o întreagă regiune cu acest produs ieftin și bun”, remarca cotidianul Lupta Sibiului, în ediția publicată pe 16 iulie 1949.

Astazi, Marius Milonean, un sibian cu dragoste de traditia locala, și-a dat seama de potențialul pe care Bere Sadu și Bere Trei Stejari le au în această parte a țării. Intors acasa la Tocile, acolo unde și locuiește cu soția și cei doi copii, s-a gandit la o afacere care sa-l leagă de Sadu. Cautand pe platformele de cautare, a gasit: electricitate, ciobănie, alimente din Mărginime și in cele din urma berea Sadu. Investind bani, dragoste si pasiune, produce o bere traditionala tot ma apreciata in randul consumatorilor si protejata la nivel european cu Indicatie geografica IGP.

 


Cautare