Colegiul pentru Agricultura si Industrie Alimentara „Tara Barsei”

Colegiul pentru Agricultura si Industrie Alimentara Prejmer, judetul Brasov are clinica veterinara, brutarie si carmangerie.

Colegiul pentru Agricultura si Industrie AlimentaraTara Barsei” si a facut echipa cu organizatia World Vision in proiectul “Mandru sa fiu fermier” prin care vor sa redea agricultorului locul si imaginea pe care le merita. Sunt demersuri cu atat mai importante, cu cat statisticile releva nevoia Romaniei de a forma o noua generatie de fermieri. Aproape 97% dintre fermierii romani au doar experienta muncii campului si asta e valabil si printre managerii tineri, sub 35 de ani: aproape 90% dintre ei au doar „scoala vietii” in agricultura. si peste toate, avem si a treia cea mai imbatranita populatie de fermieri din UE, dupa Portugalia si Cipru.

Conducerea scolii prefera sa ia ca exemplu Olanda, tara care a stiut sa aibă grija de sectorul agricol si unde elevii intra la o scoală de profil doar daca au medie buna si un teren de lucrat. Asa ca a incercat sa faca o baza de practica unde elevii lui sa invete cu adevarat meserie. Au clinică veterinara, ferma didactica, livada didactica, brutarie proprie si o carmangerie a scolii. Au lansat ‘Salamul 9B’ si ‘Carnatul 11 C’, oferind o competitie intre clase, pentru ca elevii sa inteleaga rolul si rostul muncii. Pentru anul 2021/2022 se va face si o noua specializare de piscicultor-prelucrator peste: 16 locuri in sistem dual si 12 locuri in sistem profesional simplu.

MAI MULT >>

 


Cautare