Cum sa alegi un aparat de spalat cu presiune

Spalatoarele cu presiune sunt folosite pentru curatarea suprafetelor murdare atat in mediul industrial cat si in cel domestic. Spalatorul cu presiune poate fi folosit in curatarea pardoselilor, a suprafetelor dificile, in curatarea peretilor externi ai cladirilor, pe scari, acoperisuri sau pe pavajele aleilor sau curtilor.

Cel mai adesea, un aparat de spalat cu presiune profesional este intalnit in curatarea masinilor la spalatoriile auto. Exista si modele pentru uzul casnic, cu o putere mai mica, dar care se descurca la fel de bine.

Daca doriti sa achizitionati un aparat de spalat cu presiune Stihl, Makita, Karcher sau orice alt model trebuie sa luati in considerare domeniul de utilizare si sa fiti atent la puterea motorului, presiunea, debitul de apa si accesoriile de care dispune.

Un alt lucru important este caldura apei. Majoritatea aparatelor spala cu apa rece, dar sunt modele care spala si cu apa calda pentru inlaturarea cu usurinta a mizeriilor.

Presiunea

Presiunea se refera la forta cu care iese apa prin duza montata pe lance si se masoara in bari. Un aparat pentru uzul casnic necesita o presiune de 120-140 bari in timp ce unul pentru o utilizare profesionala trebuie sa beneficieze de cel putin 160 bari. Daca sunteti intr-un mediu in care aveti nevoie de performante crescute, atunci puteti sa alegeti un model care sa ajunga pana la o presiune de 500 bari.

Puterea

Daca este vorba despre un aparat de spalat cu presiune profesional atunci puterea acestuia este mult mai mare decat a unui aparat pentru uzul casnic. Un alt factor important este pretul, care creste odata cu puterea aparatului. Pentru un spalator cu presiune pentru uzul casnic, o putere de 1000-2000 W este suficienta, dar daca aveti nevoie de un astfel de aparat pentru lucrari mai serioase, atunci aveti nevoie de o putere mai mare de 2000 W.

Manevrabilitate

In ceea ce priveste alimentarea, aceasta poate fi fie electrica, fie pe baza de motorina sau benzina. Aparatele pe combustibil sunt in avantaj deoarece nu sunt constranse de cablul de alimentare si pot fi mutate cu usurinta. Un alt lucru important in ceea ce consta manevrabilitatea este greutatea. Deoarece unele aparate sunt grele, depasind 10 kilograme, alegerea unui model cu roti poate face mutarea lui mult mai usoara.

Accesorii

Accesoriile precum pistolul de spalare si peria pentru pardoseli sunt importante deoarece usureaza mult munca. Pistolul se poate folosi in exterior pentru spalarea masinii sau a altor elemente din afara locuintei, iar peria pentru pardoseli este eficienta in spalarea pe o suprafata mai mare.

 

Daca sunteti in cautarea unui astfel de aparat, fie el pentru uzul casnic sau intr-un mediu profesional, magazinul online BIG.Store va sta la dispozitie cu o gama larga de produse potrivite pentru ambele medii la link-ul: https://big.store.ro/collections/spalatoare. De asemenea, nu ezitati sa adresati orice intrebari sau nelamuriri aveti la specialistilor BIG prin intermediul formularelor de contact sau a numerelor de telefon de pe site.

 


Cautare