La ce sa te uiti atunci cand alegi o motosapa

Motosapa este un utilaj usor, echipat cu un motor in 4 timpi si cu o transmisie prin ansamblul melc roata (melcata). Latimea frezelor nu depaseste marimea de 50 cm si nu pot fi echipate cu alte accesorii. Scopul motocoasei este de a marunti solurile usoare si semiusoare, acestea putand fi folosite in gradini, solarii sau sere.

 

Desi sunt o multime de motosape de vanzare pe piata, atunci cand achizitionati una trebuie sa aveti grija sa fie potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

 

Pentru a avea o experienta de lucru placuta si pentru a beneficia la maxim de aceasta unealta asigurati-va ca motosapa pe care doriti sa o achizitionati are o greutate redusa pentru a putea fi manuita cu usurinta.

 

De asemenea, trebuie sa existe posibilitatea unei reglari usoare a inaltimii si latimii de lucru pentru a lucra la adancimea si la latimea pe care o doriti. Un alt lucru important care ajuta la confortul in timpul utilizarii este manerul ergonomic si pozitionarea confortabila a butoanelor de control.

 

In ceea ce priveste motorul unui astfel de utilaj, motoarele in 4 timpi sunt ideale pentru un lucru confortabil cu consum redus, maximizand astfel randamentul. Acestea pot fi de 2 feluri: cu ardere interna (benzina sau motorina) sau electrice.

 

Motoarele cu ardere interna necesita combustibil si ulei special, iar consumul va fi direct proportional cu puterea oferita. Astfel, cu cat masinaria este mai puternica, cu atat va fi mai eficienta.

 

Motoarele electrice, pe de alta parte, pot functiona in doua moduri: alimentate la o retea de energie sau autonom. In cazul celor alimentate la o retea de energie, acestea vor fi limitate de cablul de alimentare, iar in cazul celor autonome, puterea va fi mai redusa. Punctul forte al motosapelor cu astfel de motoare este ca sunt mult mai silentioase decat cele pe combustibil.

 

Cutitele motosapei sunt importante, iar forma acestora trebuie sa fie corect arcuita. Acestea trebuie sa fie construite din aliaje de oteluri tratate pentru a permite o faramitare corecta a solului cu un efort cat mai scazut, minimizand astfel uzura prematura a acestora.

 

 

Daca sunteti in cautarea unei motosape profesionale care sa va satisfaca nevoile de lucru trebuie sa luati in considerare si functiile de care dispun acestea:

  • optiunea de ajustare a adancimii de sapat sau prasit

  • panoul de control ergonomic

  • directia de miscare a lamelor

 

Optiunea de ajustare a adancimii de sapat sau prasit este importanta deoarece permite efectuarea diversificata a unor procedee specifice. Deoarece fiecare cultura are nevoie de o anumita adancime de germinare si de metode de afanare a solului din jur, este important ca motosapa sa ajungă la adancimea dorita.

 

Panoul de control ergonomic asezat la indemana utilizatorului face munca mai usoara si mai sigura, utilajul putand fi oprit simplu atunci cand este nevoie.

 

Una dintre cele mai importante functii este optiunea de schimbare de directie a lamelor. Daca lamele se pot roti in ambele sensuri, la schimbarea de directia a acestora ele se vor curata singure, fiind astfel foarte eficiente la fiecare utilizare.

 

Atunci cand cautati cele mai bune motosape, trebuie sa luati in considerare si producatorul. Pe piata sunt multe branduri care produc astfel de dispozitive, fie ele profesionale sau conventionale. Cele mai cunoscute branduri sunt MGR, AGT, Medialine sau Viking.

 

Mentenanta este un punct important pentru ca dupa achizitionare, daca doriti sa pastrati masinaria intr-o conditie buna de munca, trebuie sa aveti grija de unele aspecte:

  • Filtrul de aer trebuie schimbat periodic. Daca achizitionati un model cu ardere interna, atunci trebuie sa schimbati si uleiul de motor regulat.

  • Curatati bine lamele plugului dupa fiecare utilizare. Astfel, aparatul se mentine intr-o stare buna de functionare pentru o perioada indelungata de timp.

 

Magazinul Big.Store.ro, distribuitor si service autorizat de utilaje si scule profesionale, comercializeaza unele dintre cele mai bune utilaje agricole de pe piata, pe care le puteti vedea accesand linkurile de mai sus.

 


Cautare