Gardurile vii din Devon

Regiunea Devon, din Marea Britanie are cele mai multe garduri vii datorita unui efort hotarat de a pastra istoria, cultura si caracteristicile regiunii respective.

Gardurile Devon dau peisajului un aspect distinctiv de mozaic, caci terenurile agricole sunt marginite de frumoase garduri vii, dintre care, aproximativ 25% au o vechime de peste 8 secole. Exista unele garduri vii care dateaza din epoca bronzului. 

Prima caracteristica a gardurilor vii din regiune este aceea ca previne eroziunea solului iar o doua, ca joaca rol de protectie a numeroase specii de plante si animale care traiesc aici. Diversitate lor biologica este una dintre multele motive pentru care organizatiile de conservare au avut o contributie importanta pentru a le intretine. Prin traditie, fermierul care detine terenul este responsabil pentru mentinerea gardului Devon, iar unii agricultori continua si astazi aceasta traditie.

“Hedging” este o arta straveche, care necesita o serie de competente, si multi se bucura de a invia aceasta arta de construire a gardurilor vii incrucisate. De obicei voluntarii sunt cei care il ajuta pe fermier sa mentina un gard viu, in jurul terenului. Gardurile foarte vechi au devenit in Devon si o destinatie turistica, deoarece acestea sunt bucati vii din istoria Marei Britanii. Se estimeaza ca sunt in jur de 53 000 km de garduri vii incrucisate in Devon.

 

 


Cautare