Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc

Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc este sărbătorită în fiecare an, în prima duminică a lunii octombrie. In 2025, este tinuta pe 5 octombrie.

Scopul Zilei Gastronomiei și Vinului Românesc este de a reflecta gastronomia românească în toate formele sale, precum și varietatea de vinuri produse la noi în ţară. Bucatele şi vinurile româneşti sunt un cumul de tradiţii care încântă simţurile şi cuceresc tot mai mulţi admiratori şi care pot deveni cartea de vizită a ţării noastre. Arta culinară poate aduce un plus imaginii turistice în special şi a României în general.

Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc au fost marcată și de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României prin organizarea de evenimente și programe de diplomație publică și culturală, cu caracter social, economic sau științific, care pun în valoare specificul gastronomiei și vinului românesc, pentru promovarea imaginii României în lume, a industriei viticole, turismului și dezvoltării regionale din țara noastră.


Cautare