Ceaiul oolong

Ceaiul oolong este unul dintre cele mai speciale ceaiuri care ne pot ajuta pe mai multe planuri.

Oolong este un ceai aflandu-se intre ceiul negru si cel verde, foarte mult consumat in China, Japonia, S.U.A. si Europa. Popularitatea crescanda a infuziei de Oolong se datoreaza nu numai gustului placut pe care il au diferite specialitati, ci si beneficiilor deosebite pe care acest tip de ceai le are asupra celor care il consuma. Este un ceai plin de antioxidanti, datorita faptului ca frunzele de ceai Oolong contin catechine si cofeina, care isi combina fortele pentru a combate efectele radicalilor liberi, atomii aceia care ne produc riduri inainte de vreme si din cauza carora trebuie sa dam multi bani pe creme care n-au nici un efect. In afara de gustul placut pe care il are infuzia de Oolong, ne ajuta sa slabim si sa ardem grasimile mai repede prin faptul ca ne pune metabolismul la treaba. Un astfel de efect dureaza vreo 2 ore dupa ce ai consumat o ceasca de infuzie de Oolong. Si mai mult decat atat: prin polifenolii pe care ii contine, ceaiul Oolong impiedica actiunea enzimelor care conduc la acumularea de grasimi in organism.

Cei care nu au un stil alimentar foarte sanatos sau cei care, din cauza diferitelor afectiuni pe care le au, sufera si de colesterol marit, pot introduce infuzia de ceai Oolong in dieta lor zilnica pentru a reduce nivelul colesterolului si pentru a contribui la sanatatea sistemului cardio-vascular, alaturi de tratamentele indicate de medici. Chiar daca perioada examenelor a trecut, cu totii avem nevoie de rezistenta mentala pentru a face fata cu succes situatiilor stresante de la locul de munca. Ceaiul Oolong este cunoscut pentru revigorarea mentala pe care o produce datorita continutului de cofeina. Asta ne ajuta sa crestem nivelul performantei in activitatile solicitante intelectual, sa facem fata mai bine sedintelor interminabile si sa nu ne enervam cand ajungem seara acasa si cei mici sar pe noi.

Stim cu totii cat de neplacut e sa ai un sistem digestiv care nu functioneaza corect: crampe, stari de disconfort si o stare de nervozitate pentru care cei din jur pur si simplu nu te inteleg. Ceaiul Oolong este cunoscut pentru faptul ca alcalinizeaza tractul digestiv si poate reduce inflamatia cauzata de refluxul gastro-esofagian sau de ulcer. Atunci cand este consumat fierbinte, ceaiul Oolong poate calma stomacul, ca sa nu mai luam pumni de pastile care pe termen lung vor conduce chiar la efectul pentru care au fost create sa-l anuleze. Prin antioxidantii pe care ii contine, ceaiul Oolong reduce reactiile alergice care duc la aparitia eczemelor si a altor afectiuni ale pielii. Aceiasi antioxidanti sunt responsabili si de impiedicarea imbatranirii premature a pielii. Antioxidantii din ceaiul Oolong pot contribui si la reducerea nivelului de zahar din sange. Ceaiurile pe care le gasesti in gama de infuzii Oolong sunt alese special pentru calitatea premium pe care o ofera si pentru caracteristicile deosebite prin care se remarca.

Sursa: artaceaiului.ro


 


Cautare