Beneficiile carnii de mistret

Timp de secole, carnea de mistreț a reprezentat o delicatesă culinara.

În ziua de azi, acest tip de carne de vânat se poate achiziționa cu ușurință din magazine și ne putem bucura de gustul inedit al acestui aliment, dar și de beneficiile sale nutriționale. Privită inițial cu scepticism, carnea de mistreț este apreciată în ziua de azi la adevărata sa valoare, atât de către specialiștii în nutriție, cât și de bucătari de top si de către cei care apreciază o dietă sănătoasă și diversificată. Acest tip de carne are un gust unic, asemănător cu cel al cărnii de porc, însă mult mai aromat, pe care nu îl vei găsi la alte produse vânătorești. Datorită faptului că mistreții nu trăiesc în captivitate și depun efort fizic pentru a-și procura hrana din natură, raportul grăsime-musculatură diferă la aceste animale comparativ cu porcul domestic. Prin urmare, produsele au mult mai puțin colesterol decât produsele obișnuite din carne de porc.

Trăind în habitatul său, porcul mistreț se hrănește doar cu iarbă și nutreț naturale, prin urmare, carnea obținută de la acest animal nu conține hormoni, steroizi, coloranți, antibiotice, conservanți sau alte substanțe prezente în multe produse comerciale din carne de porc. Pe lângă faptul că este mai ușoară, carnea de mistreț nu prezintă același risc de a cauza boli ca cea de porc domestic. Aceasta este o alternativă sigură și sănătoasă pentru iubitorii de carne care își doresc să țină kilogramele sub control, fără a sacrifica bucuria de a mânca alimente gustoase. În rândul nutriționiștilor și a persoanelor atente la dietă, carnea de mistreț o înlocuiește de multe ori pe cea de porc sau vită.

Carnea de mistreț are un conținut ridicat de proteine, mai precis de 74%, fiind un aliment excelent pentru cei care optează pentru o dietă proteică. Acest aliment foarte apreciat în bucătăria gourmet, este, de asemenea, o sursă importantă de vitamine, minerale, fier și zinc. Printre vitaminele pe care le întâlnim în compoziția cărnii de mistreț, putem enumera complexul de vitamine B (B, B1, B2, B6 și B 12) – care joacă un rol esențial în sănătatea sistemului nervos și muscular -, vitamina D, vitamina E. Această carne mai conține și seleniu, un element important pentru buna funcționare a glandei tiroide, dar și fosfor care susține buna funcționare a inimii, a rinichilor și formarea lecitinei. Comparată cu peștele sau cu spanacul, carnea de mistreț oferă un avantaj nutrițional semnificativ, având un aport mai mare de fier și de fosfor. Valoarea calorică a unei porții de carne de mistreț (100 g) este de numai 160 de calorii, pe când 100 de grame de carne de porc domestic conțin circa 270 de calorii.

 


Cautare