Beneficiile consumului de grapefruit

Acest fruct, un hibrid natural intre pomelo si portocala, nu este doar suculent si delicios, dar este sanatos si nutritiv.

Unul dintre cele mai importante beneficii este ca ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Este un fruct bogat in vitamina C, care te ajuta sa previi sau sa combati raceala si, de asemenea, combate radicalii liberi care pot face ravagii in corpul tau. Daca mananci jumatate de grapefruit pe zi, vei obtine 68% din totalul de vitamina C de care corpul tau are nevoie, 28% din totalul de vitamina A, 2% din totalul de calciu si 2% din magneziu. De asemenea, contine vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, potasiu, acid folic, zinc, acid pantotenic, fosfor, mangan si cupru.

Pietrele la rinichi nu se dezvolta daca consumam zilnic suc de grapefruit. De asemene, sucul natural de grapefruit arde grasimile. Grapefruit-ul ne accelereaza metabolismul, ajutandu-ne astfel sa slabim, dar si ne curatm ficatul. El ajuta ficatul prin eliminarea toxinelor nesanatoase din corp. Se mai spune ca detoxifierea ficatului, imbunatateste starea generala de sanatate si ajuta la atenuarea afectiunilor cronice precum depresia, rigiditatea musculara si durerile de cap cronice. Foarte multe studii au aratat ca grapefruit-ul reduce colesterolul. Un consum regulat de grapefruit duce la scaderea nivelului de colesterol cu 15%, iar trigliceridele cu 17%.




Cautare