Alimentatia de tip RAW VEGANRAW VEGAN este denumirea engleza pentru VEGANISMUL DE TIP CRUD. Ce inseamna acest lucru? In primul rand, fiind vorba de veganism, se exclud: carnea, ouale, lactatele. Apoi, fiind vorba de dieta cruda, mancarea nu se coace si nu se fierbe. Cu toate acestea, este practic imposibil sa eviti in intregime alimente gatite, de aceea se consuma in general doar 80% alimente crude.

Ce se consuma in cadrul acestui tip de alimentatie? Fructe, legume, seminte, cereale, uleiuri vegetale presate la rece, plante medicinale, sucuri proaspete, seminte germinate. Acestea se pot consuma fie in starea lor naturala, fie gatite prin uscare, mixare sau pur si simplu taiate si consumate ca salate.

Care sunt beneficiile unei astfel de diete? Incalzind orice mancare distrugem majoritatea continutului de vitamine, minerale, si proteine, formandu-se particule otravitoare de acizi anorganici. Toata dieta care cuprinde in mare parte cruditati este cea mai indicata si in stare sa ne sustina sanatatea.” (dr. Virginia Vetra)

Aceasta mancare este mult mai gustoasa decat cea gatita! Insa este nevoie sa stii cum sa o prepari pentru a fi delicioasa. Si pentruca nimic nu este copt, prajit sau fiert, fiecare element nutritiv se pastreaza intact iar alimentele nu sufera dereglari care pot afecta silueta.


 

Sursa: http://retete-vegane.blogspot.com

 


Cautare