Grau spelta BIO sub forma de fulgi

Consumand cereale integrale, printre care se numara si graul avem un risc mai mic pentru boli de inima, diabet sau obezitate.

Se pare ca primele culturi de grau au aparut acum mai bine de 10.000 de ani, pe teritoriul Iranului si s-a constatat ca aduc multe beneficii organismului, datorita substantelor continute. Graul contine fosfor, magneziu, fier, zinc, cupru, seleniu, potasiu, complexul vitaminic B (B1, B2, B3, B5, B6) şi vitaminele E si K. Asemenea fructelor si legumelor, graul contribuie semnificativ la aportul zilnic de antioxidanti, compusii care ne protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi.

Graul contine, fibre insolubile, esentiale pentru buna functionare a tranzitului intestinal. Se stie ca, o dieta bogata in fibre poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare si diminueaza riscul de cancer la colon.

Germenii de grau ocupa pozitia a doua in randul vegetalelor cu cel mai mare continut de fitosteroli, compusi cu o structura asemanatoare cu cea a colesterolului. Astfel, 2 grame pe zi din acesti compusi reduc colesterolul cu aproximativ 10%, in doua saptamani. Datorita continutului ridicat in antioxidanti, germenii de grau protejeaza pielea impotriva imbatranirii premature.

Fulgii de grau sunt obtinuti prin aburirea, laminarea si uscarea boabelor de grau ecologic atent curatate si selectate. Tratamentul termic bland la care au fost supuse boabele de grau le face mai usor digerabile iar folosirea boabelor intregi duce la pastrea integrala a componentelor acestora.

Fulgii de spelta bio au un usor gust de nuca. Nutritional sunt alcatuiti dintr-o combinatie geniala de vitamine, minerale, carbohidrati, grasimi precum si dintr-un continut ridicat de albumina si fibre.

Comparativ cu graul comun, spelta are un continut mai mare de aminoacizi, de acizi grasi nesaturati si in procesul de crestere preia mai putine metale grele din mediul inconjurator. Contine peste 55% carbohidrati, peste 15% proteina, minerale, vitamine si o cantitate moderata de gluten.

 


Cautare