Cel mai bun magazin ecologic de ferma

Aproape 50000 de consumatori din Germania au votat cele mai bune magazine si supermaketuri ecologice din tara.

Peste 2000 de magazine de tip ecologic au fost evaluate de clientii lor. La categoria cel mai bun magazin ecologic de ferma a fost votat, magazinul din localitatea germana Wittlich, deschis in 1995. Dupa ani de extindere progresiva, fermierii au construit un nou magazin in 2016. Iniatial in ferma, se vindeau doar lapte si branza.

Clientii pot gasii, in noua cladire de 250 mp, multe produse agricole ecologice din regiune si o gama larga de produse alimentare destinate sanatatii. Ei spun ca magazinul este foarte important pentru comunitatea locala, deoarece clientii economisesc timp, bani si pot avea mancare sanatoasa.

Administratorii magazinul, sunt membrii familiei Brandsma, respectiv Paul si Hannah si cei sapte copii ai lor, care traiesc si muncesc impreuna.

Ferma ecologica Demeter, al familiei Brandsma, pe langa teren agricol, mai detine un sector puternic de crestere a animalelor, alcatuit din 70 de vaci, 12 porci, 450 de gaini, o turma de oi si cativa cai, pe care vizitatorii ii pot atinge si admira, cand vin la cumparatur, sau cand viziteaza micul atelier de procesare a laptelui.

 

 


Cautare