Standard de siguranta alimentara in supermarket

30.03.2017. Supermarket-urile Fukushimaya din Japonia, fondate in 1971, vand produse alimentare numai atent selectate.

Compania Fukushimaya pe langa super-magazinele din Roppongi si Osaka, a mai deschis recent unul nou in Akihabara, Tokyo.

Fukushimaya este cunoscuta pentru faptul ca produsele agricole afiseaza pe etichete, prezenta azotului nitric care se leaga de aminoacizii din organism si se transforma in substante cancerigene. Culturile din camp, tratate cu prea multe ingrasaminte chimice, au un continut ridicat de azot nitric, care este in mod clar afisat in scopul de a alerta clientii. In magazin clientii vad acest lucru pe un ecran standard de siguranta. Elementele marcate indica produsele care sunt considerate sigure, iar cele marcate special sunt produsele agricole cu nivelul cel mai ridicat de siguranta.

Exista o mare suprafata in supermarket-urile Fukushimaya dedicate produselor: paine, sushi, cutii de pranz, garnituri, peste proaspat, carne, etc. toate realizate manual si folosind ingrediente disponibile in magazin. Obositi de cumparaturi, puteti lua o pauza la o cafea sau la niste dulciuri, iar in fata chioscului de cafea, unde exista o multime de scaune, va puteti bucura si de gustarea cumparata in magazin. In supermarket au loc intalniri cu studentii si consumatorii, care intentioneaza sa efectueze cursuri privind alimentatia sanatoasa si cele de gatit.


 


Cautare