Dulceaţă de afine Fenechiu
Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional
Dulceaţa de afine Fenechiu este atestat ca produs traditional
Denumirea „Sõir” se referă la un tip de brânză tradițională nematurată pe bază de coagul. Acesta este un produs lactat din categoria brânzeturilor coapte și este cunoscut în Estonia mai ales în regiunile istorice Võromaa și Setomaa.
Balatoni hal (peste de Balaton) este denumirea exclusiva pentru crapii si salaii care traiesc in lacul Balaton, Ungaria.
Doua poieni cu lacramioare (Convallaria majalis) se gasesc la “Piatra Pintii”, din satul Borza, Judetul Salaj si in padurea Potoc, Judetul Maramures.
Bautura „Vasi vadkorte pálinka” cu indicatie geografica inregistrata, este produsa pe teritoriul administrativ al judetelor Vas si Zala, Ungaria.
Salcia de Florii inlocuieste, ramurile de maslin si finic, care nu se gasesc in Romania.
Turismul rural reprezinta pentru dezvoltarea satelor romanesti, un bun mijloc pentru a cunoaste si a intelege identitatea unui popor milenar, cladit pe mituri si cunostinte stravechi.
„Hamburg’s Kummel” este produs in Orasul liber si hanseatic Hamburg prin aromatizarea alcoolului etilic de origine agricola cu seminte de chimion.
Colegiul pentru Agricultura si Industrie Alimentara Prejmer, judetul Brasov are clinica veterinara, brutarie si carmangerie.
Dalmatinska pecenica” IGP, Croatia, este un produs din carne uscata, cu termen indelungat de pastrare, fara os, obtinut din muschiul longissimus dorsi de porc.
Lakabe este unul din miile de sate medievale spaniole abandonate care s-a transformat in sat ecologic.
Este un produs apreciat de catre gurmanzii din lumea intreaga, are un gust unic si este preparat dupa retete traditionale frantuzesti.
Rodiul (rodia) originar din Iran se cultiva in Asia Centrala, Georgia, Armenia, Azerbaijan si regiunea Mediteranei de cateva milenii.
Trufele sunt niste ciuperci care cresc in inima padurii, la cativa zeci de centimetri sub pamant.
Se asigura finatare 100% nerambursabila in proiecte rurale nonagricole in servicii, agroturism, etc.
Legea 288/2020 modifica Ordonanta subventiilor agricole, iar prevederile ei se aplica incepand din Campania 2021 de depunere a cererilor la APIA.
Piersicile cu IGP „Pesca di Delia”, au un continut de zahar si arome distinctive care le diferentiaza de fructele de acelasi tip cultivate in alte arii de productie.
Descoperiti o reteta care prezinta gustul distinctiv al carnatilor unguresti, afumati si maturati timp de cateva saptamani in climatul local special.
© Copyright 2024 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev