Craciunul in perioada victoriană

Perioada victoriană a modelat probabil cel mai mult modul în care sărbătorim acum Crăciunul.

In vremea aceea, multe preparate culinare și decorațiuni pe care acum le asociem în mod obișnuit cu Crăciunul au devenit populare. Cărți precum „A Christmas Carol” de Charles Dickens, publicată în 1843, reunesc noile sentimente despre Crăciun care au ajutat la modelarea tradițiilor și sărbătorile de Crăciun pe care le avem astăzi. Felicitarile de Craciun au fost au fost inventate si in 1843, iar biscuitii de Craciun cativa ani mai tarziu.

Bradul de craciun a devenit cu adevărat popular în Marea Britanie și SUA în aceeași perioadă, când un desen al familiei regale britanice cu un copac a fost publicat în 1848 în Marea Britanie și 1850 în SUA.

De asemenea, în perioada victoriană a existat o renaștere a colindelor de Craciun cu oameni care colecționau melodii populare vechi și le adaugă cuvinte noi. Reviste populare au publicat muzica și cuvintele pentru colinde și cântece de Crăciun, astfel încât oamenii să-și poată face propriul divertisment acasă la pian. De asemenea, multe colinde noi au fost scrise în acest moment, inclusiv Silent Night (tradus în engleză în 1863), Good King Wenceslas și In the Bleak Midwinter (scris în 1872).

In perioada victoriana, prajiturile și budincile „tradiționale” de Crăciun au devenit cu adevărat ceea ce credem acum despre ele, fiind publicate mai multe cărți de bucate. Fructele uscate și condimentele, deși încă erau scumpe, deveneau disponibile pentru tot mai mulți oameni. Crăciunul a devenit, de asemenea, mult mai „comercial”, cu cadouri pe care le puteai cumpăra efectiv și o gamă mult mai largă de alimente disponibile. În mod tradițional, orice cadouri au fost făcute manual, cum ar fi cusaturile și jucăriile din lemn.

Odată cu extinderea trenurilor în toată Marea Britanie la acea vreme, călătoriile au devenit mai ușoare; așa că alimente precum curcanul au devenit mai populare. Aceste produse puteau ajunge de la ferme din mediul rural la orașe spre vânzare mult mai repede. A avea o gâscă friptă era foarte popular. Mulți oameni faceau parte din „cluburi de gâscă”, unde puneau niște bani deoparte în fiecare săptămână, iar în decembrie aveau destul cât să cumpere o gâscă. Uneori, brutarii îi lăsau pe oameni să-și gătească păsările în brutariile lor.

 


Cautare