Stiri agro-alimentare


 

 

Primul automat de lapte inaugurat in judetul Timis

 

 

 


Producatorii a cinci alimente traditionale - carnatii de Plescoi, branza de burduf din zona Branului, virsliul din Hunedoara, pita de Pecica si salamul de Nadlac - vor incepe anul acesta intocmirea documentatiei pentru obtinerea protectiei europene de denumire geografica.


 


Fermierul Alexandru Andone, din satul Goreni, judetul Mures, a gasit o metoda ingenioasa de a-si asigura piata de desfacere si de a livra lapte proaspat la un pret de 2,5 lei/ litru.


Agricultura romaneasca, in intregul ei, este un brand si are un potential formidabil de a iesi pe piata, spunea recent intr-un interviu domnul Valeriu Tabara.


Suprafaţa de vita-de-vie autorizata pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlata (DOC) s-a diminuat in anul 2008 cu 15%.


Carlo Petrini, presedintele Slow Food International se arata preocupat de agricultura si de micii producatori agricoli din Romania.


Definirea denumirilor si diferenta dintre denumirile DOP/IGP:


Societatea moderna nu mai are timp nici pentru ritualuri, nici pentru ritmuri.

Cautare