Centrul de servicii pentru fermieri

In lumea binelui si raului exista doar orbi.
La Conferinta de Agricultura Ecologica a fost prezentat sistemul de calitate in protectia produselor agricole si alimentare de catre Lucia Romanescu, director executiv al Oficiului National al Produselor Traditionale si Ecologice Romanesti.
Caientul de sarcini al produsului traditional cuprinde urmatoarele:
HOTARARE nr. 134/6.02.2008 privind specialitatile traditionale garantate (STG) ale produselor agricole si produselor alimentare
CNIEP LAREX are sediul in Bucuresti si este reprezentat in opt orase importante din tara, oferind servicii de efectuare de incercari, expertizare si certificare la standarde internationale pentru toate categoriile de produse.
Pentru a fi atestat ca produs traditional, produsul trebuie sa fie conform unui caiet de sarcini.
Produs traditional, traditionalitate si atestare produse traditionale
Fermierul Alexandru Andone, din satul Goreni, judetul Mures, a gasit o metoda ingenioasa de a-si asigura piata de desfacere si de a livra lapte proaspat la un pret de 2,5 lei/ litru.
Suprafaţa de vita-de-vie autorizata pentru producerea vinurilor cu denumire de origine controlata (DOC) s-a diminuat in anul 2008 cu 15%.
Definirea denumirilor si diferenta dintre denumirile DOP/IGP:
Pentru a primi certificatul de specialitate, producatorii trebuie sa-si dezvolte sistemul de calitate.
Romania are un produs traditional inregistrat la Comisia Europeana.
Producatorii a cinci alimente traditionale - carnatii de Plescoi, branza de burduf din zona Branului, virsliul din Hunedoara, pita de Pecica si salamul de Nadlac - vor incepe anul acesta intocmirea documentatiei pentru obtinerea protectiei europene de denumire geografica.
© Copyright 2025 Agricultura ecologica si produsele traditionale Joomla Templates by JoomDev