Sera inteligenta pentru culturile urbane

Doi tineri antreprenori au dezvoltat sere hidroponice inteligente care folosesc solutii minerale in locul substratului de sol pentru culturile lor.

Aceasta inventie le permit oamenilor sa produca legume mai sanatoase pe 50 de mp, de terase situate pe cladiri in Argentina respectiv in sere inteligente urbane. Inginerul Nicolas Bisso de la compania Laurus, impreuna cu Sebastian Carrazzoni, un inginer electronic, au propus si combinat tehnice diferite, de robotica si de prelucrarea a datelor pentru a utiliza spatiile urbane in producerea de alimente.

De cativa ani, agricultura urbana a devenit o tendinta in multe tari ale lumii unde pe terasele verzi ale cladirilor se produc legume care ajung mai proaspete la rafturile supermarketurilor si cu doze mai mici de pesticide. Inventia celor doi ingineri are in vedere o instalare simpla pe acoperis, deoarece in sera gonflabila, ventilatorul care pastreaza structura asamblata si robotii care lucreaza in interiorul sunt alimentati cu energie solara. In sera, culturile sunt obtinute pe vertical in tuburi hidroponice in care substratul de sol este inlocuit cu solutii apoase cu nutrientți. Dozajul acestor nutrienti se distribuie automat, in functie de necesitatile plantelor. Toate serele de acest fel dintr-un cartier pot fi controlate de pe un singur computer prin cateva clicuri. 

 


Cautare