Gradinile Victoriei

In timpul primului si celui de al doilea razboi mondial, Guvernul Statele Unite le-a cerut cetatenilor sai, sa cultive gradini cu legume, in scopul de a sprijini efortul de razboi.

Gradinile victoriei, numite si gradini de razboi sau gradini alimentare pentru aparare, erau gradini de legume, fructe si ierburi plantate la resedinte private si parcuri publice din Statele Unite, Regatul Unit, Canada, Australia si Germania in timpul Primului Razboi Mondial si al doilea razboi mondial. In sprijinul eforturilor de razboi, guvernul SUA a cercetat, asamblat si distribuit informatii despre gradinaritul casnic si comunitar.

Milioane de oameni au plantat Gradini ale Victorie, in aceea perioada. Doar in 1943, americanii au plantat peste 20 de milioane de gradini cu zarzavat si legume. Accentul a fost pus pe a face gradinarit prin efort voluntar, familial si comunitar, nu prin corvoada, ci prin distractie si datorie nationala. In Gradina Victorie se plantau: fasole, sfecla, broccoli, varza, morcovi, telina, castraveti, usturoi, salata verde, pepene galben, seminte de mustar, bame, ceapa, ardei, mazare, dovleac, spanac, rosii, pepene verde si verdeturi. 

Spoturile radio, sloganurile de ziare si afisele colorate au fost toate angajate in efortul de a asigura o aprovizionare sigura a alimentelor. Agentii de extensie, intalnirile si accesul usor la materiale au tinut soldatii aliati bine hraniti. Acest program de agricultura urbana sustinut de guvern este similar cu cel urmarit de cubanezi dupa ce e au fost blocate importurile de produse alimentare si petrol.

 

 


Cautare