O gradina curata este o gradina fericita

Sa nu lasam gradina neingrijita cu buruieni sau cu frunze cazute pe jos. Ele vor fi tot timpul o sursa de infectii.

Este important sa avem un loc unde putem composta aceste resturi. Este o diferenta intre compostarea fierbinte si compostul realizat in containerele speciale de compostare. Compostarea fierbinte foloseste caldura de la soare pentru a ajuta descompunerea resturilor mari (fructe si frunze cazute) si pentru a distruge orice ciuperca sau mucegai.

De asemena trebuie sa pastram curat solul in jurul tufelor de plante pentru a evita un mediu umbros si umed propice inmultirii bacteriilor, fungilor si bolilor.

De asemenea este bine sa inlaturam frunzele de la baza plantelor si in special cele imbatranite, infectate si uscate.

Va trebui cel putin o data pe sapatamana sa trecem pe la fiecare strat de plante pentru a efectua lucrarile de intretinere specifice fiecarei culturi.

In aceasta perioada daca efectuam taieri in verde este bine ca acestea sa nu depaseasca 30 % din volumul plantei. De asemena trebuie inlaturate coditele de la florile moarte pentru a da noi muguri floriferi. Reinprospatati straturile recoltate cu culturi anuale verzi care vor vegeta pana la sfarsitul anului.

Taind gazonul mai scurt evitam udarile mai dese. Daca lasam gazonul mai inalt acesta purifica aerul mai bine, dar in schimb are nevoie de mai multa apa. Gazonul necesita udari de cateva minute zilnic. Doar in cazul unei calduri excesive, udatul va dura ceva mai mult. Sa nu uitam ca si copacii au nevoie de o udare odata pe saptamana in perioada verii.

O gradina curata este o gradina fericita. Sa ne bucuram de gradina de langa casa si sa fim fericiti atat in zona floristica, arboricola cat si in zona legumicola sau fructifera.

 


Cautare