"Awa Odori" se referă în primul rând la puiul «Awaodori», o specialitate locală din Prefectura Tokushima, Japonia, a cărui carne are o textură fermă și un gust bogat în umami.
"Awa Odori" este excelent servit sub formă de yakitori (pui la grătar), fie cu sare, fie cu sos, sau ca pui prăjit, dar face referire si la o variantă de supa cu taitei ramen care folosește carnea de pui Awaodori, pentru a oferi un gust bogat de umami. Acesta se deosebește de ramenul tradițional din Tokushima, care se bazează mai mult pe ou crud și chashu (felii de carne de porc). Puiul Awaodori este o rasă de pui locală din Prefectura Tokushima, cunoscută pentru carnea sa de înaltă calitate, fermă și suculentă. El este crescut în medii naturale, ceea ce îi conferă o carne ușor roșiatică, cu o textură „fermă” și un gust bogat și dulceag.
Awa Odori mai este si un celebru festival de dans din Japonia, care are loc în Tokushima, prefectura Awa, pe insula Shikoku, în perioada 12-15 august, ca parte a celebrării Obon. Cu aceasta ocazie se serveste "Yakitori" si ramenul tradițional cu carne din rasa locala de pui Awaodori.