Chefirul, bautura perfecta pentru digestie

Proprietatile benefice ale chefirului sunt mai importante decat cele ale iaurtului.

Chefirul provine din tarile din Europa de Est și Asia de Sud-Vest. Numele provine de la uncuvant turcesc ce insemna sa te simti bine dupa mancare. Este o bautura fermentata ce se obtine prin aadaugarea in lapte a boabelor de chefir, alcatuite din colonii de microorganisme ce se inmultesc si fermenteaza zaharul din lapte, transformandul in chefir. Boabele pot fi scoase din lichid si pot fi folosite din nou. Pin transformarea lactozei in acid lactic, chefirul capata un gust asemanator iaurtului, dar este mai subtire. Mai sunt variante de chefir din apa sau alte lichide dulci.

Chefirul ca si probiotic are efect benefic asupra florei intestinale, ajutand digestia si gestionand greutate si starea mintala. Are proprietăți antibacteriene, deoarece ne protejează împotriva infecțiilor. De asemenea intareste oasele si scade rsicul de fracturi. Aminoacizii esențiali găsiți în chefir reglează, metabolismul proteinelor, glucozei și lipidelor, previn dizabilitatea și prelungesc speranța de viață sănătoasă persoanelor în vârstă. Există numeroase moduri de a consuma chefir: cu fulgi de ovăz și fructe; topping pentru clătite sau alte deserturi; pe post de dressing pentru salatate; sos pentru carnea de pui; etc.


 


Cautare