Locuinta curata si sanatatea

Acasa, daca lucrezi sau te odihnesti, este important ca totul să fie curat și organizat.

Primul motiv pentru care este importantă curățenia în locuință este că, în acest mod, elimini germenii și bacteriile și ajuți la protejarea familiei tale. Al doilea motiv pentru care a face curățenie în casă este benefic este acela că îți îmbunătățește nivelul de activitate fizică, chiar dacă faci curat în reprize. Este un fapt bine-cunoscut că activitatea fizică eliberează anumite substanțe chimice în corp, care te ajută să te simți bine. Curățarea locuinței poate avea un impact pozitiv asupra stării tale de bine. După ce ai terminat curățenia, vei avea o senzație de realizare, ceea ce te va face să te simți bine.

În plus, vei avea un sentiment de mândrie că ai creat un mediu plăcut și confortabil pentru prieteni și pentru familie. Iar prietenii și familia sunt importanți pentru starea ta de bine acasă. Când ai o locuință curată și ordonată, îți vei simți și mintea mai organizată. Curățarea locuinței creează un mediu liniștitor, relaxant, care îți permite să te concentrezi pe aspectele mai importante ale vieții, precum familia, relaxarea și distracția. Curățenia în locuință te poate ajuta să elimini și stresul. Când ai mai puține lucruri în minte și mai puține treburi de făcut, cum ar fi curățenia, te vei simți mai puțin stresat și te vei putea concentra pe a-ți trăi viața la maximum.

Metoda revoluţionară de a face ordine în casă vine tocmai de la japonezi, cunoscuţi pentru stilul de viaţă minimalist. Marie Kondo a creat un fenomen la nivel internaţional prin metoda ei de a face ordine în casă şi în viaţă. Principiile ei s-au răspândit rapid în întreaga lume şi au fost adoptate chiar şi de vedete. Tehnica KonMari ne învata cum sa facem ordine rapid: aruncă tot ce nu-ţi aduce bucurie; sortează pe categorii; concentrează-te pe ce trebuie să păstrezi; aruncă tot ce e în plus; eliberează spaţiul de lucru; depozitează pe verticală; ordonează în funcţie de culori; foloseşte compartimente mici; nu păstra cărţile care nu-ţi plac; organizează produsele din baie în funcţie de cât de des le foloseşti; organizează bucătăria; păstrează holul curat, etc.

 


Cautare