Salata de papaya RawVegan

Papaya contribuie la reducerea riscului de apariție a aterosclerozei și a bolilor de inimă induse de diabet, datorită vitaminelor A și C din compoziție, doi antioxidanți care previn oxidarea colesterolului.

Originar din America Centrală și sudul Mexicului, papaya este un fruct tropical cu gust dulceag și cu un indice glicemic scăzut. În compoziția lui se găsesc enzime digestive care protejează sistemul digestiv. Consumat ca atare sau în diverse preparate, papaya are multe proprietăți terapeutice. Papaya este și o sursă bună de fibre, despre care specialiștii spun că ajută la reducerea nivelului de colesterol din corp, iar acidul folic prezent în acest fruct are un rol important în convertirea homocisteinei în aminoacizi benigni. Neconvertită, homocisteina poate deteriora pereții vaselor de sânge, atunci când nivelul acesteia este ridicat, favorizând apariția bolilor cardiovasculare.

O salată de papaya cu proprietati terpeutice se poate face de multe ori pe luna. Ingrediente: o salată verde; doua bucati de papaya; 2-3 roșii (270 g); 1/2 avocado. Se taie salata marunt. Se arunca semintele din fructele de papaya se decojeste si se taie pulpa in bucati mici. Se pune cateva deoparte pentru salata. Se taie o rosie si jumate de avocado. Se pune restul de papaya in blender si restul de rosii. Se blenduie bine si se amesteca cu salata verde. Se adauga bucatile de papaya ramase si bucatile de rosii si avocado.

Călătorie spre natură - RawVegan


Cautare