Efectele benefice ale consumului de slanina

Slanina este un aliment gustos ce face minuni in sanatate.

Cand vine vorba de acizii grasi, slanina aduce mai degraba spre uleiul de masline si somon si este o sursa sigura de grasime sanatoasa. In primul rand ofera un suport foarte mare pentru intarirea imunitatii. Datorita acidului arahidonic, slanina favorizeaza scaderea colesterolului si imbunatateste functiile de protectie ale organismului.

In acelaşi timp, cantitatile mici de grasime sunt benefice pentru inima si pentru cele mai importante vase de sange. Un consumator de grasime sanatoasa are un ritm cardiac regulat, un muschi cardiac mai puternic si o circulatie usoara a sangelui.

Slanina incetineste intoxicatiile cu alcool, actionand precum un pansament gastric, si previne absortia rapida de alcool din stomac. Tocmai de aceea atunci cand se consuma tuica aperitivele contin în mod obligatoriu slanina. Datorina continutului in seleniu, slanina este un antioxidant ce intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul de daunele aduse de fumat.

 


Cautare