Afinele in tratamentul fitoterapeutic

Cancerul de col uterin este o tumora maligna cu o frecventa destul de ridicata in randul femeilor, indiferent de varsta.

Tratamentele fitoterapeutice au rolul de a prelungi viaţa bolnavei, prin revigorarea sistemului imunitar si stimularea reactiilor de lupta cu boala. Afinele nu sunt doar o sursa buna pentru vitamine si minerale esentiale, dar cercetarile arata ca acestea pot, de asemenea, ajuta la tratarea cancerului. Cercetatorii din Iowa, Missouri si China au examinat ceea ce ar insemna combinarea extractului de afine cu radiatii in celulele umane cu cancer de col uterin. Adaugarea extractului de afine a condus la o imbunatatire a eficacitatii tratamentului, potrivit rezultatelor studiului publicat.

In acest studiu, extractul a fost testat singur si in combinatie cu radioterapia si apoi ambele au fost comparate doar cu radioterapia.Terapia radiologica a redus numarul celulelor canceroase cu 20%, iar extractul de afine cu 25%. Dar, atunci cand au fost combinate, extractul de afine si radioterapia au dus la o reducere de 70% a numarului de celule umane de cancer de col uterin. Aceste constatari sugereaza ca afine poate fi folosit ca un radiosensibilizator potential, ceea ce inseamna ca un pacient poate reduce radiatia si efectele sale secundare, pentru a trata cancerele de col uterin, a remarcat autorii studiului. Afinele nu numai ca au un efect anticanceros, ci si efect antioxidant si antiinflamator si ar fi benefice chiar persoanelor sanatoase. 

 


Cautare