Bulgur, alimentul minune

Bulgurul asigura asigura buna functionare a intenstinului, amelioreaza constipatia si evita riscul de a dezvolta hemoroizi.

Bulgurul functioneaza ca un laxativ uimitor care curata deseurile si toxinele din tractul digestiv. O dieta bogata de fibre, care include si bulgur amelioreaza simptomele bolii diverticulare colonica, care includ greata, dureri abdominale, umflaturi si gaze. Constipatia poate duce la imbolnavirea colonului. Aceasta este tratat cu bulgur. Boala diverticulara colonica este frecventa si apare la 10% dintre persoanele cu varsta mai mare de 40 de ani si la jumatate dintre persoanele cu varsta mai mare de 60 de ani. Bulgurul se poate folosi ca si garnitura la salate, preparate de carne, in supe si la preparatele dulci. Bulgurul ca si reteta de baza: se spalat un sfert de cana de bulgur si se fierbe intr-o cantitate de 250 ml de apa circa 10 minute la foc mic. Se strecoara si se foloseste ca si garnitura pentru circa doua portii. Se consuma cald.

Bulgurul este unul dintre cei mai sanatosi carbohidrati pe care ii poti consuma, el aduce energie organismului pentru multe ore. Se recomanda in dietele pentru scaderea colesterolului deoarece ajuta la eliminarea grasimilor nesanatoase din sange. Pentruca este bogat in fier, bulgurul este recomandat persoanelor care sufera de anemie. Mai multe studii au aratat ca un consum constant de bulgur ajuta la scaderea inflamatiilor din organism si, implicit, la combaterea cancerului. Consumul de bulgur, ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange si la combaterea diabetului.. Deoarece este sarac in calorii, se recomanda in curele de slabire, mai ales daca este combinat cu salata. Contine vitamina B6 importanta in procesul de crestere, pentru combaterea afectiunilor cardiovasculare, sanatatea pielii si a ochilor.

 

 


Cautare