Maca – Proprietati si beneficii

Maca este radacina unei plante care creste in Peru, Bolivia, Paraguay si Argentina.

Este extrem de rezistenta, maca putand rezista la altitudini mari si la temperaturi foarte joase, conditii in care putine plante pot supravietui. Aceasta este planta cultivata la cea mai mare altitudine din lume, crescand si la 4100 de metri inaltime. Radacina depoziteaza o multime de nutrienti, iar atunci cand este scoasa din pamant, vine intr-o varietate mare de culori.

Beneficiile radacinii de maca sunt: reduce simptomele menopauzei; imbunatateste functiile sexuale; normalizeaza nivelul hormonilor din organism; afrodisiac; creste densitatea osoasa; creste rezistenta fizica; reduce colesterolul; ajuta la fertilitate; imbunatateste starea generala de bine; intareste memoria; imbunatateste functiile metabolice.

Radacina de maca este cel mai des consumata ca si pulbere, aceasta fiind macinata foarte fin, rezultand astfel pulberea. Pulberea de maca se poate adauga in produsele de panificatie in biscuiti, negrese, batoane proteice, etc. Doza recomandata pe zi este de 10-15 g de maca adaugata la reteta dumneavoastra favorita.

 

 


Cautare