Berea, bogata in vitamine

Berea este singura bautura cu continut de alcool in care se regasesc vitamine de tip B cum sunt niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6), acidul folic (B9) şi cobalamina (B12).

Cu o influenta dovedita asupra starii de bine a organismului, vitaminele de tip B prezente in bere pot oferi consumatorilor acestei bauturi o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare. Astfel, studii stiintifice indica faptul ca vitaminele B6, B9 si B12 pot furniza bautorilor de bere o protectie in plus impotriva bolilor cardiovasculare, in comparatie cu consumatorii altor bauturi alcoolice. Studii realizate in tari precum SUA, Marea Britanie, Franta, Cehia si Danemarca, confirma faptul ca un consum moderat de bere poate reduce nivelul de homocisteina, precum si „colesterolul rau” (LDL), ambele asociate cu un risc mai mare de incidenta al atacurilor de cord. Cercetatorii cred ca acest lucru s-ar putea datora continutului de vitamine de tip B din bere.

La fel ca painea, care este preparata tot din cereale, berea este o sursa buna de vitamine importante pentru organism. Berea este bogata in special in vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6), acid folic (B9) si cobalamina (B12). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmata prin studii care au demonstrat o absorbtie ridicata a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere in dieta., declara Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Consumul moderat de bere, recomandat persoanelor sanatoase, trebuie completat de un stil de viata echilibrat si de o alimentatie corespunzatoare, atrag atentia membrii Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Un consum moderat de bere inseamna o cantitate de 660 ml/zi pentru barbati si 330 ml/zi pentru femei, cu o concentratie alcoolica de maxim 5%.

 


Cautare