Caisele ne ofera viata lunga si frumusete

Caisele sunt utilizate de catre chinezi pentru infrumusetare si viata lunga.

Caisele contin substante active de care organismul nostru are nevoie, precum vitaminele (bogate in betacaroten, vitamina A, vitamina E, vitamina C, vitamine din complexul B), minerale (sodiu, clor, fier, magneziu), substante active si antioxidanti.

Prin continutul ridicat de betacaroten/vitamina A – o vitamina indispensabila vederii – caisele sunt utile in prevenirea cataractei si in imbunatatirea acuitatii vizuale.

Ca majoritatea fructelor, si caisele prezinta un continut ridicat de antioxidanti, ceea ce ajuta in combaterea efectelor degenerative ale radicalilor liberi. In felul acesta antioxidantii protejeaza celulele organismului privind transformarea canceroasa a acestora.

Un alt efect al consumului de caise il reprezinta scaderea colesterolului rau: LDL colesterol. Aceasta este implicat in patogenia aterosclerozei si in bolile secundare acesteia, cum ar fi bolile de inima, hipertensiunea arteriala, infarctul miocardic, accidentele vasculare celebrale etc.

Un alt efect benefic al caiselor consta in prevenirea constipatiei si a cancerului de colon prin continutul ridicat de fibre vegetale. Se cunoaste faptul ca fibrele vegetale ajuta la cresterea peristaltismului intestinal, adica a miscarilor intestinale ceea ce ajuta la eliminarea mai rapida a materiilor fecale restante si la detoxifierea colonului. In felul acesta este prevenit si cancerul de colon.

Caisele au un continut suficient de fier, astfel incat sunt utile in combaterea anemiei feriprive, cea prin carenta de fier, considerata si cea mai frecventa anemie in randul populatiei.

Caisele previn cancerul de prostata prin continutul de vitamine si stimuleaza regenerarea ficatului si functiile celulelor hepatice, ajutand la detoxifierea naturala a acestui organ. Caisele sunt astfel indicate celor care prezinta diverse afectiuni hepatice: steatoza hepatica sau ficat gras, hepatite toxice sau virale, oboseala etc.

Este indicat sa faceti o cura de sezon cu caise, dar si alte fructe care apar in mod natural in aceeasi perioada cu caisele. Astfel puteti consuma 4-5 caise zilnic, alaturi de alte fructe, cum ar fi de exemplu ciresele.

Napoca News

 


Cautare