Sa mancam fructele pe stomacul gol

Fructul este un aliment ideal, corpul are nevoie de minim de energie pentru a-l digera şi a oferi corpului dumneavoastra o rentabilitate maxima.

Este singurul aliment care pune creierul la munca. Fructele sunt compuse in principal din fructoza (care poate fi usor convertita in glucoza), restul este compus in principal din apa (90-95%). Acest lucru inseamna ca curata si hraneste corpul dumneavoastra in acelasi timp. Singura problema cu fructele este faptul ca cei mai multi oameni nu stiu cum sa le manance pentru a asimila in mod eficient nutrientii din ele. Trebuie ca INTOTDEAUNA sa mancam fructele pe stomacul gol. De ce ? Motivul este ca fructele nu sunt digerate in stomac, ci in intestinul gros. Fructele trec rapid de stomac si ajung in intestin, unde isi elibereaza sucurile. Dar daca exista carne, cartofi sau amidon in stomac, fructele sunt prinse aici si incep sa fermenteze. Daca ati mancat un fruct ca si desert dupa cina si petreceti restul noptii cu greutate in stomac si un gust neplacut in gura, este pentru ca nu ati mancat corect. Trebuie sa mancam intotdeauna fructele pe stomacul gol! 

Nu trebuie sa beti sucuri de fructe din cutii sau recipiente de sticla. Cumpara-ti un storcator de fructe. Vei putea sa bei sucul extras cu storcatorul, numai din fructe proaspete, pe stomacul gol. Sucul este digerat atat de repede ca veti putea manca un snack dupa doar 15-20 de minute. Dr. William Castillo, seful de cardiologie al celebrei clinici Framington din Massachusetts, a declarat ca fructele sunt cele mai bune alimente pe care le putem manca pentru a ne proteja contra bolilor de inima. El spune ca fructele contin bioflavonoide, care impiedica ingrosarea sangelui si blocarea arterelor. De asemenea ele intaresc vasele capilare, vasele capilare fragile fiind aproape intotdeauna cauza hemoragiilor interne si a crizelor cardiace. Un singur lucru vreau sa pastrati mereu in minte cand va ganditi la fructe: Cum incepeti ziua? Ce mancati la micul dejun ? Credeti ca e o idee buna sa va dati jos din pat si sa va umpleti stomacul cu o cantitate imensa de alimente (in principal cafea, paine şi unt), care va vor lua toata ziua sa le digerati Bineinteles ca nu… Aveti nevoie de o cantitate mica de alimente usor de digerat, fructe pe care corpul le poate absorbi rapid si care vor ajuta la curatarea acestuia. Dimineata, in timpul zilei, sau cand este posibil si confortabil, nu mancati altceva in afara de fructe proaspete si sucuri de fructe facute pe loc. Faceti astfel cel putin pana la pranz, in fiecare zi. Cu cat mai mult timp veti avea in corp doar fructe, cu atat ele vor fi mai eficiente in purificare. Dupa ce va veti schimba acest obicei de a va umple corpul cu alimente la inceputul zilei, veti experimenta o explozie de vitalitate si energie atat de intense incat vi se va parea incredibil. incercati timp de 10 zile si veti constata singuri.

Dr. Victor Sánchez Javier Chávez

 


Cautare