Stimularea absorbtiei elementelor nutritive din sol

In conditii de crestere dificile plantele au nevoie de un „ajutor” in vederea unei mai bune absorbtii a elemenetelor nutritive. Cand spunem conditii de crestere dificile ne referim la temperaturi prea ridicate sau prea scazute, salinitate ridicata, soluri cu materie organica redusa, terenuri folosite „super-intensiv”, dar si alte conditii care provoaca stress plantelor de cultura.

VIT-ORG este un ingrasamant creat de Green Has Italia, ce vine in intampinarea nevoilor fermierilor de a asigura o mai buna absorbtie a elementelor nutritive de catre cultura. De fapt se realizeaza o mai buna „hranire” a plantelor folosind intr-un mod mai eficient ceea ce este in sol la momentul aplicarii produsului VIT-ORG.

fertilizant organic lichid VIT-ORGVIT-ORG este un fertilizant organic lichid pe baza de extracte vegetale si polizaharide. Are o concentratie ridicata de carbon, azot si potasiu sub forma organica. Formularea contine peptide si aminoacizi, in special betaina, care stimuleaza metabolismul, favorizand depasirea conditiilor de stres.

Aplicarea produsului la sol prin sistemul de fertirigare activeaza flora microbiana, imbunatateste structura fizica, creste continutul de materie organica precum si disponibilitatea si absorbtia elementelor nutritive, reduce efectele negative ale salinitatii. De asemenea aplicarea VIT-ORG ajuta la cresterea capacitatii de schimb cationic (C.E.C). Prin aplicarea produsului in apropierea radacinilor plantelor de cultura se imbunatateste structura solului si prin aportul de polizaharide se stimuleaza flora bateriana din sol (in special microriza simbiotica). Microorganismele din sol creaza un mediu mai bun in jurul radacinilor care vor creste mai bine si vor explora volume mai mari de sol.

Prin aplicarea foliara, VIT-ORG favorizeaza penetrarea pesticidelor si a ingrasamintelor minerale, imbunatateste calitatea si cantitatea productiei. Continutul de potasiu din produs determina si imbunatatirea coacerii si a proprietatilor organoleptice ale productiei. Produsul poate fi aplicat pe toate tipurile de culturi.

VIT-ORG se aplica in doza de 40-60 l/ha prin fertirigare si in doza de 1,5-2,5 l/ha prin aplicare foliara.




bio

 

PRODUSUL ESTE AUTORIZAT PENTRU APLICAREA
IN SISTEMELE DE AGRICULTURA ECOLOGICA!

 

 

 


Contact:

logo green-has-italia

email:   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
tel: 0753.115.997

 

 

 


Cautare