Cel mai mare producator de masline ecologice din Grecia

Din primavara anului 2014, logo-ul Naturland Fair apare si pe etichetele uleiului de masline Mani Blauel care indica calitatile ecologice ale acestui brand grecesc.

Pentru familia Blauel aprecierea cea mai importanta a fost la Biofach 2014, unde a prezentat primul sau produs certificat “Naturland Fair", din cele trei tipuri de ulei de masline ecologice produse. Primele masline certificate “Naturland Fair", din cele douasprezece sortimente, vor fi disponibile, pe piata, din luna mai / iunie 2014. Cifra de afaceri in anul financiar 2012/2013 a ajuns la aproximativ 7 milioane de euro. Mani Blauel este implicat social, oferind locuinte pentru saraci prin organizatia de caritate GAIA - "ingerul pazitor al regiunii" , inclusiv donatii in bunuri si bani. In ultimii ani, compania a creat 40 de locuri de munca, cu viata de familie. Toti angajatii sunt bine platiti si au un program de lucru flexibil.

In ultimii 30 de ani, familia Blauel a ajutat peste 300 de fermieri de masline pentru a trece la cultura ecologica. In total, se cultiva, in regiune, aproximativ 800 de hectare de maslini, din care aproximativ 500 hectare in sistem ecologic. Peste 300 tone de ulei ecologic, de cea mai buna calitate, pleaca, anual in Austria, Germania, Elvetia, Danemarca, Suedia, Statele Unite ale Americii, Canada, Rusia, China, Japonia, Anglia, Olanda si alte cateva tari. Familia Blauel pune la dispozitia turistilor si un bio-hotel, pensiune in stil clasic, conceput in conformitate cu principiile Feng Shui ce ofera intimitate si rasfat. Oaspetii primesc, binenteles, un meniu ecologic si au posibilitati de relaxare in gradina Sonnenlink, unde familia Blauel, le canta muzica clasica la vioara si pian. Printre alte oferte de relaxare se gaseste si inotul subacvatic in marea albastra din apropiere.

In regiunea muntoasa din Peloponez, Grecia, conditiile de crestere, sunt pretabile pentru soiul de masline Koroneiki, soiul care produce cel mai bun ulei de masline. In noiembrie si decembrie, maslinele sunt culese manual iar uleiul este extras cu ajutorul a 15 prese de ulei. Toate uleiurile Mani Blauel sunt din clasa - ulei de masline extravirgin. Standardul de uleiuri la Blauels depaseste cel mai inalt grad de calitate avand aciditate sub 0,4% (cerinta legala este de sub 0,8%). Gama de produse Mani Blauel in comertul organic cuprinde 21 de produse pe baza de masline, aperitive si uleiuri.

 

 


Cautare